ukenru
4-lipnya-den-natsionalnoyi-politsiyi-ukrayini

4 липня: День Національної поліції України

 • 60755 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Сьогодні, 4 липня, День незалежності США. В Україні відзначають День Національної поліції та День судового експерта. Про це пише УНН.

Свята

День незалежності США — державне свято Сполучених Штатів Америки, яке відзначається щороку 4 липня (часто так і називається: «Четверте липня») і є федеральним вихідним днем. Свято встановлено на честь Декларації незалежності США від Об'єднаного Королівства Великої Британії, яка була підписана 4 липня 1776 року.

День судового експерта — професійне свято судового експерта, яке в Україні відзначається щорічно 4-го липня.

З ініціативою введення Дня судового експерта України виступила Координаційна рада з проблем судової експертизи, яка діє при Міністерстві юстиції України, мотивуючи своє рішення тим, що судово-експертна сфера має величезне значення для забезпечення правосуддя в суспільстві та захисту прав людини.

День Національної поліції України — відзначається щорічно 4 липня згідно з Указом Президента України від 4 квітня 2018 року. Як відомо, після Революції Гідності в українському суспільстві виникла нагальна потреба у реформуванні силових структур, зокрема і в реформуванні правоохоронної системи.

Основні завдання Нацполіціі - реалізація державної політики у сферах забезпечення охорони прав і свобод людини, інтересів суспільства і держави, протидії злочинності, підтримки громадської безпеки і порядку, надання в межах, визначених законом, послуг з допомоги особам, які з особистих, економічних, соціальних причин або через надзвичайні ситуації потребують такої допомоги.

Релігійне свято

4 липня в православній церкві шанується день пам'яті мученика Юліана Тарсійського. Він був з міста Тарс і постраждав за християнську віру близько 305 року. У народному календарі ця дата отримала такі назви: Ульянов день, Терентій.

Іменини відзначають власники таких імен: Олексій, Анастасія, Антоній, Георгій, Іван, Іона, Максим, Микита, Микола, Павло, Терентій, Федір, Юліан, Юлій.

Українські Національні Новини

УНН Lite