33-mlrd-dolariv-vid-ssha-prezident-ukrayini-podyakuvav-za-dopomogu-ta-rozpoviv-na-scho-planuyut-vitratiti-koshti

33 млрд доларів від США: президент України подякував за допомогу та розповів, на що планують витратити кошти

 • 186554 переглядiв

КИЇВ. 28 квітня. УНН. Президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні подякував рішенню влади США надати Україні 33 мільярди дол. допомоги, передає УНН.

 

Цитата 

"Сьогодні маємо серйозні новини для нашої держави, для нашого захисту. По-перше, Сполучені Штати підготували новий пакет підтримки для України. На 33 мільярди доларів. Зокрема, понад 20 мільярдів можуть піти на оборону. Ще понад 8 мільярдів доларів заплановані на економічну підтримку. Ще 3 мільярди доларів будуть спрямовані на гуманітарну допомогу. Це дуже важливий крок Сполучених Штатів. І я вдячний за нього американському народу й особисто Президенту Байдену. Сподіваюся, Конгрес швидко підтримає цей запит на допомогу нашій державі. Президент Байден цілком справедливо сказав сьогодні, що цей крок – недешевий", - сказав Зеленський.

Він також додав, що "негативні наслідки для всього світу від російської агресії проти України та проти демократії настільки масштабні, що в порівнянні з ними ця підтримка Сполучених Штатів є необхідною".

"Разом ми точно можемо зупинити російську агресію та надійно захистити свободу у Європі", - наголосив президент України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Палата представників США ухвалила закон про ленд-ліз для України.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Ракетний удар по Києву: врятовано 5 осіб, 10 постраждали

     • 202839 переглядiв

    Зеленський нагородив 214 військових ЗСУ

     • 100033 переглядiв