305-korabliv-posol-ssha-rozpovila-pro-uspikhy-ukrainskoho-zernovoho-korydoru

305 кораблів: посол США розповіла про успіхи українського зернового коридору

 • 104912 переглядiв

305 суден скористалися Чорноморським гуманітарним коридором, щоб доставити понад 10 мільйонів тонн українського зерна, незважаючи на російську агресію.

Завдяки чорноморському гуманітарному коридору, який організувала Україна, вже 305 кораблів змогли доставити українське зерно. Про це на своїй сторінці у соцмережі Х заявила пані посол США в Україні Бріджит Брінк, передає УНН.

Деталі 

Понад 10 мільйонів тонн зерна та інших вантажів на 305 суднах безпечно пройшли через Чорноморський гуманітарний коридор. Агресія Росії не може зупинити Україну в її прагненні нагодувати світ

- йдеться у дописі.

Міжнародна морська організація підтримує зусилля України на Чорному морі та "зерновий коридор" - Зеленський04.12.23, 23:55

Доповнення

Раніше УНН українським коридором у Чорному морі експортовано 10 млн тонн вантажів. Про це заявив віцепрем'єр-міністр - голова Мінвідновлення Олександр Кубраков.

За його словами, попри систематичні атаки росії на портову інфраструктуру український коридор працює – з моменту запуску порти Одеси прийняли 337 нових суден під завантаження.

Нагадаємо

У серпні цього року Військово-морські сили ЗСУ оголосили про тимчасові коридори для торговельних суден, що йдуть до/з портів України на Чорному морі.

Володимир Омельченко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    "Київстар" повністю відновив всі послуги компанії

     • 100588 переглядiв

    8-річна дівчинка стала чемпіонкою Європи з шахів у бліц

     • 40673 переглядiв