ukenru
3-lipnya-mizhnarodniy-den-bez-polietilenu-1

3 липня: Міжнародний день без поліетилену

 • 45880 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. Сьогодні, 3 липня, Міжнародний день без поліетилену та День Дніпра. Про це пише УНН.

Свята

З нагоди Міжнародного дня відмови від поліетиленових пакетів (International Plastic Bag-Free Day) Секретаріат Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини закликає долучитись до акції «День без поліетиленових пакетів».

Відповідно до даних ООН, у світі щороку споживається 5 трильйонів пакетів, з них переробляють лише 1-3%.

Сьогодні, 3 липня, рекомендуємо замінити звичний пластиковий пакет разового використання на торбинки з тканини, паперу тощо. А також поширити цю інформацію для залучення більшої кількості небайдужих до стану навколишнього природного середовища.

Метою акції є формування нової екологічної свідомості українців, в межах якої матиме місце усвідомлення нищівної ролі широкого використання пластику, відповідальності кожного за стан довкілля та формування нових екологічних звичок споживачів.

Сьогодні - Міжнародний день Дніпра — однієї з найбільших річок в Європі. Офіційна дата проведення Дня Дніпра на законодавчому рівні не встановлена, однак у різних країнах та містах цей день відзначається зазвичай у першу суботу липня.

Свято покликане привернути увагу громадськості до проблем, пов’язаних з раціональним використанням, охороною та відтворенням водних ресурсів Дніпра, які вирішити без активної участі населення, що проживає на берегах річки, неможливо.

Релігійні свята

Православна церква 3 липня вшановує пам'ять святого мученика Мефодія Патарського, Олімпійського, єпископа. У народі його прозвали Перепелятником за те, що в цей день було заведено полювати на перепелів. Інші назви свята: «Мефодій Погодовказівник», «Павутинний день», «Нефьодів день», «Тенетник».

Іменини відзначають власники таких імен: Андрій, Афанасій, Гліб, Гурій, Єлисей, Іоан, Інна, Лазар, Лука, Мефодій, Наум, Римма і Фома.

Українські Національні Новини

УНН Lite