ukenru
29-listopada-vidznachayut-den-elektronnikh-privitan

29 листопада відзначають День електронних привітань

 • 21990 переглядiв

КИЇВ. 29 листопада. УНН. Сьогодні, 29 листопада святкують День електронних привітань, Міжнародний день ягуара, віряни вшановують пам'ять святого апостола і євангеліста Матвія, пише УНН.

День електронних привітань

Свято було запроваджено на честь різноманітних електронних листівок, які користувачі інтернетом часто отримують електронною поштою чи в соціальних мережах. Точної дати запровадження свята немає, але вважається, що це сталося в 1999 році.

Міжнародний день ягуара

Офіційним це свято стало в 2018 році на форумі в Нью-Йорку (США). На засіданні брали участь представники 14 країн світу, на території яких проживають ягуари. В останні роки популяція цих тварин почала швидко зменшуватися, тому постало питання про необхідність збереження їх виду. На цьому ж форумі було прийнято програму Jaguar 2030. Її мета – зберегти ягуарів та поступово відновити цінну екосистему.

День пам’яті святого апостола і євангеліста Матвія

Левій Матвій був одним з найближчих учнів Ісуса Христа, входить в список дванадцяти апостолів. Саме він вважається автором першого канонічного Євангелія. Святий апостол Матвій обійшов Сирію, Персію, Мідію та Парфію і ніс з собою благі вісті. Помер мученицькою смертю в канібальській Ефіопії. Проте перед цим зміг побудувати храм, єпископом якого став Платон. Також існує така думка, що євангеліст Матвій навіть проповідував християнську віру в місті Ієраполіс (Мала Азія).

Іменини

День Ангела святкують: Матвій, Семен, Віктор, Василь, Федір, Іван, Михайло, Сергій.

Українські Національні Новини

Культура