27-hrudnia-richnytsia-stvorennia-departamentu-kontrrozvidky-sbu-den-vyrizannia-snizhynok

27 грудня: Річниця створення Департаменту контррозвідки СБУ, День вирізання сніжинок

 • 30596 переглядiв

Департамент контррозвідки СБУ, який відіграє важливу роль у боротьбі з російськими агентами та зрадниками України, відзначає 27 грудня свою річницю. З початку російського вторгнення СБУ викрила понад 2 тисячі зрадників.

Сьогодні, 27 грудня, чергова річниця створення Департаменту контррозвідки СБУ, пише УНН.

Департамент контррозвідки Служби безпеки України - функціональний підрозділ Центрального управління Служби безпеки України, який протидіє розвідувальній, терористичній та іншій діяльності спеціальних служб іноземних держав, а також організацій, окремих груп та осіб на шкоду державній безпеці України. Підрозділ був створений 27 грудня 1991 року.

Департамент контррозвідки Служби безпеки України відіграє важливу роль у відбитті російської агресії, адже його співробітники практичного кожного дня викривають ворожих агентів, зрадників та колаборантів, навідників російських ракет, тощо.

З початку повномасштабного вторгнення рф в Україну СБУ викрила понад 2 тисячі зрадників і понад 300 кадрових агентів російських спецслужб.

Для підтримки новорічно-різдвяного настрою сьогодні можна відзначити День вирізання сніжинок – заняття, що має коріння в японському мистецтві оригамі та кірігамі, яке практикується з 17-го століття. Вона полягає у складанні паперу в кілька разів (оригамі), а потім його розрізанні (кірігамі) для створення складних сніжинок, кожна з яких є унікальною.

Важливість створення паперових сніжинок полягає у розвитку та проявленні творчості, дрібної моторики та створенню гарного настрою.

Ще 27 грудня – це День "Відвідайте зоопарк". Подія виникла у США і здобула популярність у багатьох країнах світу.

Цей день – ще одна можливість доторкнутися до тваринного світу та дізнатися про збереження дикої природи.

В даний час зоопарки у всьому світі перетворилися з простого розважального простору на сучасні природоохоронні установи, які відіграють вирішальну роль у захисті видів, що перебувають під загрозою зникнення, а також у просвіті громадськості про світ природи.

За церковним календарем сьогодні День пам’яті святого Стефана – першого християнського мученика.

Стефан жив у часи Ісуса Христа. За християнську проповідь у храмі Єрусалима Стефана привели на суд. Розлючені люди вивели його за місто та до смерті забили камінням.

Тієї ж ночі християни поховали мученика.

Іменини 27 грудня святкують Степан, Федір, Йосип, Давид.

Захар Подкидишев

УНН Lite

    Популярні

    Новини по темі

    ВМС майже завершило формування Корпусу морської піхоти

     • 38593 переглядiв

    Україна просить у Австралії списані вертольоти Taipan

     • 121114 переглядiв

    В Литві виступають за посилення контролю над іноземцями

     • 32721 переглядiв