25-mln-hrn-zbytkiv-na-zakupivli-viiskovoi-formy-u-kyievi-povidomyly-pro-pidozru-posadovtsiu-viiskovoi-chastyny

25 млн грн збитків на закупівлі військової форми: у Києві повідомили про підозру посадовцю військової частини

 • 21580 переглядiв

Начальник речової служби військової частини у Києві підозрюється у недбалому ставленні, що призвело до збитків у 25 млн грн. Йому загрожує до 8 років ув'язнення за прийняття неякісної зимової форми.

У Києві поліція повідомила про підозру начальнику речової служби військової частини, який прийняв на баланс зимову форму, яка не відповідає встановленим нормам. Таким чином він спричинив 25 млн грн збитків на закупівлі військової форми. Про це заявили в Нацполіції Києва, передає УНН.

Деталі

Слідчі з'ясували, що у 2022 році між військовою частиною та приватною компанією був укладений договір на постачання форменого одягу. Кошти на закупівлю було виділено рішенням Київської міської ради.

Під час приймання форми на баланс військової частини начальник речової служби не перевірив відповідність товару визначеним Міністерством оборони стандартам. Відтак було допущено збитки у 25 млн грн.

Наразі слідчі поліції повідомили службовцю про підозру за ч. 4 ст. 425 (Недбале ставлення до військової служби) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років. Слідство триває за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону

- заявили правоохоронці. 

Доповнення

Своєю чергою, постачальника обвинувачено у співучасті у завданні збитків у 25 млн грн та легалізації трьох мільйонів гривень.

Щодо підприємця, який здійснював постачання, Деснянським районним судом м. Києва вже встановлюється міра відповідальності за ч. 1 ст. 209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) та ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України

- заявили в Нацполіції.

Нагадаємо

Детективи БЕБ виявили 4,7 млн євро необлікованої готівки у бухгалтера компанії-постачальника продуктів для Міноборони у рамках розслідування кримінального провадження щодо ухилення від сплати податків.

Популярні

Новини по темі