22-lystopada-mizhnarodnyi-den-muzykanta-den-humannoho-suspilstva

22 листопада: Міжнародний день музиканта, День гуманного суспільства

 • 23905 переглядiв

Сьогодні, 22 листопада, можна відзначити Міжнародний день музиканта, а також взяти участь у заходах з нагоди Дня гуманного суспільства, який присвячений дбайливому ставленню людей до тварин.

Сьогодні, 22 листопада, у багатьох країнах світу проводяться різноманітні заходи з нагоди Міжнародного дня музиканта, пише УНН.

Подія встановлена на честь християнської святої – Цецилії. У 1594 році Папа Римський Григорій ХІІІ проголосив її покровителькою музики.

У цей день по всьому світу організовуються різноманітні святкові заходи, щоб популяризувати роботу музикантів. Зокрема, концерти, фестивалі, майстер-класи які надають музикантам можливість продемонструвати свій талант, а публіці – оцінити розмаїття музичного самовираження.

З 1954 року за ініціативи однієї громадської організації 22 листопада відзначається День гуманного суспільства.

Мета події - привернути увагу на ставлення суспільства до тварин. Навіть зараз багато людей на планеті жорстоко поводяться з домашніми тваринами. На жаль, звичними залишаються вбивства диких тварин заради хутра, шкіри, м’яса, інших трофеїв, або просто заради забави.

Великою проблемою залишаються використання тварин у різноманітних експериментах та дослідах.

Ще сьогодні можна відзначити неофіційний Міжнародний день сина.

За задумом ініціаторів події, батьки в цей день не просто повинні вітати своїх синів, а ще й пояснювати, які домашні чоловічі, і не тільки, справи їм доведеться робити у дорослому житті.

Також 22 листопада – це День любові до веснянок. В цей день усіх, у кого є веснянки, закликають ставитися до них не як до недоліку, а, навпаки, як особливості, яка підкреслює їхню індивідуальність, і вирізняє серед інших людей.

За церковним календарем сьогодні День пам’яті святого Прокопія Читця.

Прокопій жив у ІІІ столітті, був читцем і проповідником  в церкві у Кесарії Палестинській. За переказом, мав дар зцілення та дивотворення.

Під час посилення гонінь на християн Прокопія арештували, катували і вимагали аби він зрікся Господа.

Прокопій не зробив цього, і йому відрубали голову.

Іменини 22 листопада святкують Прокоп, Петро, Павло, Олексій, Максим, Валерія.

Захар Подкидишев

УНН Lite

    Популярні

    Новини по темі

    США завдали ударів по двох цілях в Іраку

     • 24705 переглядiв

    Україна планує отримати від США радари ближньої дії – Politico

     • 29618 переглядiв