ukenru
2-lipnya-yake-svyato-sogodni

2 липня: яке свято сьогодні

 • 54536 переглядiв

КИЇВ. 2 липня. УНН. Сьогодні, 2 липня, в Україні відзначають День податківця. Віряни сьогодні шанують пам'ять Святого апостола Юди (Іуди), брата Господнього по плоті. Про ці та інші дати пише УНН.

Свята

День податківця України відзначається щорічно 2 липня. Свято встановлено в Україні згідно з Указом Президента України "Про День податківця України" від 25 червня 2020 р.

Із встановленням Дня податківця було скасовано День працівника державної податкової служби України.

Податкова служба України створена ще 12 квітня 1990 року. Тоді республіка була частиною СРСР. Спочатку люди, які зараз святкують День працівника податкової служби України, працювали під керівництвом Міністерства фінансів. А 22 серпня 1996 року була утворена Державна податкова адміністрація України, а також відповідні податкові адміністрації в регіонах.

Міжнародний день собак також відзначають 2 липня, а започаткували це свято у США. В Україні Міжнародний день собак є маловідомим святом, проте набуває поширення у соціальних мережах.

Чотирилапі поруч у різні життєві моменти додають у життя своїх господарів позитиву та вміють бути вірними друзями.

Релігійні свята

Віряни шанують Святого апостола Юду (Іуду), одного з числа 12-ти учнів Христових, який походив з роду царя Давида і Соломона, був сином праведного Йосифа Обручника від його першої дружини.

У п'ятницю, 2 липня, іменини відзначають власники таких імен: Іван, Марія, Тадей.

Українські Національні Новини

УНН Lite