ukenru
17-chervnya-vsesvitniy-den-borotbi-z-opustelennyam-i-posukhoyu

17 червня: Всесвітній день боротьби з опустеленням і посухою

 • 28277 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. Сьогодні, 17 червня, у світі відзначають Всесвітній день боротьби з опустеленням і посухою. Про це пише УНН.

Свято

Генеральна Асамблея проголосила 17 червня «Всесвітнім днем боротьби з опустелюванням і засухою» в 1995 році у зв’язку з річницею з дня прийняття Конвенції Організації Об’єднаних Націй по боротьбі з опустелюванням 17 червня 1994.

Опустелення - це один з найбільш тривожних світових процесів деградації навколишнього середовища. Воно загрожує здоров’ю та джерелам засобів для співіснування більше 1 млрд. людей. Щороку опустелювання і посуха призводять до втрат сільськогосподарської продукції орієнтовно на суму в 42 млрд. дол США. 

За сумною статистикою, за сорок років у Африці від засух загинуло більше мільйона чоловік.
Розпізнати ймовірність виникнення посухи допомагають вимірювання запасів вологи в ґрунті. Для наших широт - це точні підрахунки обсягу снігового покриву в зимовий період.

Релігійне свято

У цей день вшановується пам’ять святителя Митрофана Константинопольського. На Митрофана наші пращури слідкували за вечірньою зорею: червона зоря – на вітер; світла і жовта – на дощ. У цей час зацвітають пізні сорти горобини, яблунь. 

У цей день іменини святкують: Олександр, Опанас, Валерій, Елізар, Зосима, Кирило, Леонтій, Марія, Марк, Марфа, Мефодій, Митрофан, Микола, Северин, Сілан, Лаура, Адольф.

Українські Національні Новини

УНН Lite