16-lypnia-den-podiaky-morskii-svyntsi-den-bukhhaltera-ta-audytora-ukrainy

16 липня: День подяки морській свинці, День бухгалтера та аудитора України

 • 111409 переглядiв

Батьківщиною морських свинок є Анди. Тривалий час морські свинки для деяких корінних народів Південної Америки були свійськими тваринами, а з їхнього м’яса готували різноманітні страви.

Сьогодні, 16 липня, зоозахисники у багатьох країнах можуть долучитися до святкування Дня подяки морській свинці, пише УНН.

Батьківщиною морських свинок є гори Анди. Тривалий час морські свинки для деяких корінних народів Південної Америки були свійськими тваринами, а з їхнього м’яса готували різноманітні страви.

При цьому, є історичні свідчення, що в деяких культурах морським свинкам поклонялися як божествам.

У ХVІ столітті цих тварин завезли до Європи. Саме з цим пов’язана поява їх назви, адже зовні вони нагадували свиней, а завезли їх морським шляхом. Певний час морські свинки вважалися екзотичними тваринами і атрибутом заможних людей. Згодом через певну біологічну схожість з людьми цих милих тварин почали використовувати для проведення різних медичних експериментів. Тому, одне із основних цілей сьогоднішньої події - заклик до суспільства повністю припинити лабораторні дослідження над морськими свинками.

Ще одна сьогоднішня зоологічна подія – Всесвітній день змій.

На сьогоднішній день науці відомо про близько трьох тисяч видів змій. В Україні можна зустріти 11 видів змій.  

Важливість змій для балансу екосистеми планети полягає у тому, що вони регулюють популяцію комах, дрібних земноводних тварин та ссавців.

Найбільшою отруйною змією у світі є королівська кобра, довжина якої може сягати 6-ти метрів, а найбільш неотруйною — сітчастий пітон. Він може вирости до 12-ти метрів у довжину.

В Україні сьогодні своє професійне свято відзначають бухгалтера та аудитори. Подія була започаткована у 2018 році.

Потреба в обліку прибутків та видатків з’явилася у найдавніші часи, коли люди спершу обмінювали певні товари та ресурси, а згодом почали продавати та купувати їх.

Під час розкопок поселень Трипільської культури археологи знайшли таблички з певними знаками, на яких, як вважається, пращури українців вели облік зерна, худоби тощо.

У XIV – XV століттях, в часи розквіту купецьких гільдій, в Україні почали з’являтися люди, які допомагали купцям вести касові книги.

За церковним календарем сьогодні день пам’яті святого мученика Атеногена та 10 його учнів.

Атеноген був проповідником, богословом та єпископом у місті Севастія в Малій Азії.

Під час посилення гонінь на християн, за наказом місцевого правителя Атиногена та його учнів схопили та наказали принести жертву язичницьким богам. Єпископ і учні відмовилися це зробити. Їх довго та жорстоко катували, а потім стратили.

Іменини 16 липня святкують Федір, Яків, Валентина, Юлія.    

Популярні

Новини по темі

У Херсонській області України виявлено ракетну загрозу

 • 35228 переглядiв

У Київській області активізували протиповітряну оборону

 • 62141 переглядiв