16-hrudnia-den-bezghluzdykh-ihrashok-den-vse-v-shokoladi

16 грудня: День безглуздих іграшок, День "все в шоколаді"

 • 31407 переглядiв

День безглуздих іграшок - це нагадування дорослим, що практичного у кожного з них в дитинстві були іграшки, які зараз викликають здивування та посмішку. Але саме ці іграшки є найкращими спогадами дитинства.

Сьогодні, 16 грудня, у багатьох країнах світу дорослі згадують своє дитинство та відзначають День безглуздих іграшок, пише УНН.

Незвична подія була започаткована у 2017 році, і відзначається у розпал сезону купівлі різдвяних подарунків, провідне місце серед яких займають саме іграшки.

Сьогоднішня подія, це, в першу чергу, нагадування дорослим, що практичного у кожного з них в дитинстві були іграшки, які зараз викликають здивування та посмішку. Але саме ці іграшки є найкращими спогадами дитинства.

Ще сьогодні можна відзначити День "все в шоколаді". Подія – простір для поєднання шоколаду з продуктами, які, на перший погляд зовсім не підходять для цього.

Культовою українською стравою із цієї серії є сало в шоколаді.

З третьої суботи грудня у багатьох країнах світу розпочинається Фестиваль зимових прогулянок, який триває до початку січня.

За задумом організаторів події, які започаткували її більше 30-ти років тому, вона є святом свіжого повітря, морозних пейзажів і спокою, який приносить зима. Усі охочі можуть насолодитися неспішними прогулянками через засніжені ліси, прогулянками узбережжям із захоплюючими краєвидами або міськими дослідженнями історичних вулиць, прикрашених святковими вогнями.

Також 16 грудня – це День винограду Піно Меньє.

Піно Меньє – один з трьох основних сортів винограду, дозволених для виробництва шампанського, поряд з Піно Нуар і Шардоне. Його часто обирають за інтенсивність смаку, що надає шампанським купажам унікального виміру. Попри свою значну роль, Піно Меньє менш відомий у порівнянні зі своїми більш відомими побратимами.

Хоча Піно Меньє найчастіше асоціюється з французьким регіоном Шампань, його також вирощують у Німеччині, США, Швейцарії, Австрії, Канаді, Новій Зеландії та Австралії.

За церковним календарем сьогодні День пам’яті старозавітного пророка Агея.

Агей жив у 5-му столітті до нашої ери і був одним з 12-ти малих пророків.

Закликав відновити Єрусалимський храм, який зруйнували вавилоняни, передрік народження Ісуса Христа.

Також сьогодні вшановується пам’ять блаженної цариці Феофанії Візантійської, яка жила у 9-му столітті і була дружиною імператора Лева VІ.

На відміну від свого чоловіка, Феофанія була сильно набожною. Після смерті їхньої доньки пішла до Влахернського монастиря. Померла, коли їй було 30 років.

Іменини 16 грудня святкують Олександр, Данило, Микита, Феофанія.

Захар Подкидишев

УНН Lite

    Популярні

    Новини по темі

    16 грудня: День безглуздих іграшок, День "все в шоколаді"

     • 31407 переглядiв

    ППО збила усі безпілотники, що атакували Київ

     • 33519 переглядiв

    Макрон закликав Орбана "поводитися як європеєць"

     • 101013 переглядiв