110-richnyi-khram-chastkovo-zruinovano-vorozhym-obstrilom-na-donechchyni-minkult

110-річний храм частково зруйновано ворожим обстрілом на Донеччині - Мінкульт

 • 22914 переглядiв

За повідомленням Мінкульту, 110-річна церква в Донецькій області була частково зруйнована в результаті російських обстрілів.

Внаслідок обстрілу російських військ був частково зруйнований 110-річний храм Різдва Пресвятої Богородиці у Донецькій області, повідомили у МКІП у четвер, пише УНН.

Деталі

"8 липня був пошкоджений храм в ім'я Різдва Пресвятої Богородиці в селищі Новоекономічне на Донеччині. Він пережив радянську владу, бої Другої світової війни та німецьку окупацію, проте руйнівною для нього стала російська агресія", - повідомили у Мінкульті, вказавши, що храму понад 100 років.

Нещодавно ПАРЄ, як зазначили у міністерстві, ухвалила резолюцію, де чітко закріплено, що навмисне знищення культурної спадщини та стирання культурної ідентичності в Україні є воєнними злочинами, злочинами проти людяності та свідчать про конкретний геноцидний намір знищити українську національну ідентичність.

"За кожен злочин проти людей, проти нашої культури та нашої самобутності ворог понесе відповідальність у повному обсязі", - наголосили у МКІП.

Комітет ПАРЄ визнав стирання української культурної ідентичності інструментом війни рф та елементом політики геноциду 28.05.24, 16:32

Популярні

Новини по темі