11-z-19-droniv-i-vsi-5-raket-znyshcheno-nad-ukrainoiu-reshta-8-bezpilotnykiv-buly-lokatsiino-vtracheni-ps-zsu

11 з 19 дронів і всі 5 ракет знищено над Україною, решта 8 безпілотників були локаційно втрачені - ПС ЗСУ

 • 19399 переглядiв

11 з 19 безпілотників і всі 5 ракет, запущених російськими військами над Україною, були знищені ввечері, а решта 8 безпілотників були локаційно втрачені.

У небі над Україною з вечора знищено усі з 5 ракет та 11 з 19 дронів, запущених російськими військами, решта вісім безпілотників локаційно втрачено, повідомив у п'ятницю командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук, пише УНН.

Деталі

"Увечері 11 липня 2024 року окупанти атакували із літаків стратегічної авіації 5-ма крилатими ракетами повітряного базування типу Х-101 (пуски із Саратовської обл. – рф.), а протягом ночі – 19-ма ударними БпЛА типу "Shahed-131/136" та безпілотниками невстановленого типу із районів Приморсько-Ахтарськ, Курська обл. – рф. Основний напрямок удару – Старокостянтинів", - написав Олещук у Telegram.

З його слів, до відбиття повітряного нападу противника залучались винищувальна авіація, зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил, мобільні вогневі групи Сил оборони України та підрозділи радіоелектронної боротьби.

"В результаті протиповітряного бою ракети було збито у Хмельницькій, Сумській та Черкаській областях. Також протиповітряною обороною збито 11 "шахедів" та безпілотників невстановленого типу у Миколаївській, Київській, Вінницькій, Хмельницькій, Херсонській та Сумській областях", - зазначив Олещук.

З його слів, "решта вісім безпілотників локаційно втрачено". "Імовірно, з метою перевантаження протиповітряної оборони, ворог використовує імітатори ударних БпЛА. Інформація щодо постраждали та руйнувань не надходила. У разі виявлення підозрілих предметів просимо самостійно не вчиняти жодних дій, а терміново повідомляти про їх місцезнаходження поліцію, ДСНС чи місцеву адміністрацію", - зазначив він.

Українські ППО збили 3 ворожі БпЛА на Хмельниччині, втрат немає12.07.24, 00:59

Юлія Шрамко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    рф зазнала втрат: 1030 військових загинули за добу

     • 19749 переглядiв

    12 липня: Всесвітній день бортпровідника, День шашлику

     • 102504 переглядiв