11-lypnia-vsesvitnii-den-narodonaselennia-den-pamiati-rivnoapostolnoi-kniahyni-olhy

11 липня: Всесвітній день народонаселення, День пам’яті рівноапостольної княгині Ольги

 • 105946 переглядiв

Сьогодні, 11 липня, відбуваються заходи з нагоди Всесвітнього дня народонаселення. Подія була заснована Організацією Об’єднаних Націй у 1989 році. На даний момент населення нашої планети трохи перевищує вісім мільярдів, і за прогнозами ООН, до 2050 року обов’язково перетне межу у десять мільярдів.

Сьогодні, 11 липня, відбуваються заходи з нагоди Всесвітнього дня народонаселення. Подія була заснована Організацією Об’єднаних Націй у 1989 році, пише УНН.

Дата для відзначення Всесвітнього дня народонаселення була обрана не випадково – двома роками раніше ,саме 11 липня 1987 року, згідно офіційної статистики, населення Землі перетнуло межу у 5 мільярдів.

На даний момент населення нашої планети трохи перевищує вісім мільярдів, і за прогнозами ООН, до 2050 року обов’язково перетне межу у десять мільярдів.

Також сьогодні можна долучитися до заходів, які присвячені Всесвітньому дню поширення інформації про бензодіазепіни.

Мета події – поширення інформації про можливі негативні наслідки вживання цих психотропних препаратів.

Бензодіазепіни призначають при розладах психічного здоров’я, таких як тривога, безсоння та судоми, їх тривале застосування може призвести до серйозних проблем зі здоров’ям, включаючи потенційне передозування, особливо в поєднанні з іншими ліками або алкоголем.

За новоюліанським церковним календарем сьогодні День пам’яті рівноапостольної княгині Ольги.

Ольга зійшла на престол Київської Русі у 945 році, після того як її чоловіка, князя Ігоря вбили древляни. Ольга декілька разів жорстоко помстилася їм за це вбивство.

Існує декілька версій, коли Ольга прийняла християнство. За найпоширенішою — це сталося у жовтні 957 року у Константинополі.

Ольга намагалася навернути у християнство свого сина Святослава, який змінив її на престолі. Але той так і залишився переконаним язичником.

Онук княгині Ольги, рівноапостольний князь Володимир переніс її мощі у Десятинну церкву Успіння Пресвятої Богородиці. У 1547 році Ольга була канонізована.

Іменини 11 липня святкують Ольга, Олена, Ілона, Аркадій, Андрій.

Захар Подкидишев

УНН Lite

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський обговорив спільні проекти зі Словаччиною

     • 93133 переглядiв