107-boiovykh-zitknen-na-fronti-za-dobu-naiaktyvnishe-na-pokrovskomu-napriamku

107 бойових зіткнень на фронті за добу, найактивніше - на Покровському напрямку

 • 34055 переглядiв

За добу 18 липня відбулося 107 бойових зіткнень на різних напрямках фронту. Найгарячішими були Покровський, Курахівський і Торецький напрямки, де українські захисники відбивали численні атаки противника.

Від початку доби 18 липня на фронті відбулося 107 бойових зіткнень, найгарячішими військові називають Покровський, Курахівський і Торецький напрямки, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ станом на 22:00, передає УНН.

Деталі

"На теперішній час відбулося 107 бойових зіткнень", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, на Харківському напрямку ворог вісім разів атакував неподалік Глибокого та Вовчанська. Усі атаки успішно відбиті українськими захисниками. За попередніми підрахунками, наразі втрати агресора за сьогодні становлять 72 військових вбитими та пораненими, також українські військові знищили три артилерійські системи, БМП, шість одиниць автомобільної та три одиниці спеціальної техніки, 11 БПЛА, а також пошкодили п'ять артилерійських систем і три автомобілі.

На Куп'янському напрямку ворог упродовж дня 11 разів намагався просунутися до українських позицій неподалік Синьківки, Стельмахівки, Берестового та Піщаного. Шість атак противника успішно відбито Силами оборони. Бої тривають.

На Лиманському напрямку ворог атакував тринадцять разів у районах Макіївки, Невського, Торського і Тернів. Ще тривають чотири бойові зіткнення, всі інші - українські військові зупинили. Втрати окупантів уточнюються.

На Сіверському напрямку ворог п'ять разів упродовж дня безуспішно намагався прорвати українську оборону в районах Переїзного, Спірного та Виїмки.

На Краматорському напрямку активність ворога становила п'ять бойових зіткнень. "П'ять атак у районах Іванівського, Часового Яру та в напрямку Новомаркового захлинулися. Загарбники зазнають втрат", - ідеться в повідомленні генштабу.

На Торецькому напрямку українські війська відбивали 18 атак противника поблизу Північного, Торецького і Нью-Йорка. 16 атак відбито, противник успіху не мав, тривають бої у двох локаціях.

Найбільшу активність ворог проявив сьогодні на Покровському напрямку. Загалом від початку доби окупанти 22 рази намагалися вклинитися в українську оборону в районах населених пунктів Воздвиженка, Новоселівка Перша, Новоолександрівка, Прогрес, Уманське та Яснобродівка. Наразі 15 атак ворога відбито, сім бойових зіткнень тривають.

Зазначається, що українські захисники вживають заходів щодо стабілізації обстановки та недопущення просування противника вглиб української території. Противник зазнає значних втрат - за попередньою інформацією, сьогодні українські військові знешкодили на цьому напрямку понад дві сотні окупантів, 73 з них - безповоротно. Також знищено три бойові броньовані машини, три артилерійські системи, вісім автомобілів. Ще два знаряддя, танк і шість автомобілів окупантів значно пошкоджено.

На Курахівському напрямку ворог 14 разів атакував українські позиції. Найбільшу активність проявив у районі Красногорівки та Парасковіївки. Чотири атаки неподалік Красногорівки тривають досі.

Шість разів окупанти безуспішно штурмували українські позиції на Оріхівському напрямку поблизу Малої Токмачки, Работиного та Новоандріївки. Наразі триває одне бойове зіткнення, ситуація контрольована.

На Придніпровському напрямку противник не полишає спроб вибити українські підрозділи із займаних позицій. Три невдалі штурми агресора були відбиті українськими воїнами.

В районах Глибокого та Вовчанська на Харківському напрямку відбулось 20 боїв – Генштаб18.07.24, 08:41

Лілія Подоляк

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Мішель привітав переобрання фон дер Ляйєн

     • 93092 переглядiв