znyshchenyi-muzei-poshkodzheni-hurtozhytok-ta-likarnia-ofis-henprokurora-vidkryv-provadzhennia-shchodo-nichnoi-ataky-rf-na-lviv

Знищений музей, пошкоджені гуртожиток та лікарня: Офіс генпрокурора відкрив провадження щодо нічної атаки рф на Львів

 • 27664 переглядiв

Вночі російські безпілотники на Львівщині знищили музей Шухевича та пошкодили будинки лікарні, гуртожитку та один з корпусів університету.

В одному з районів Львівщини внаслідок нічної атаки російських дронів-камікадзе пошкоджені приватні будники, а також гуртожиток та лікарня. Про це розповів міський голова Львова Андрій Садовий, передає УНН.

Деталі  

За його словами, Львівську область цієї ночі атакувало близько десяти дронів типу "шахед".

В ДСНС показали ліквідацію наслідків ударів рф по Львівщині01.01.24, 11:28

У Дублянах ударною хвилею вибито вікна в гуртожитках, лікарні, каплиці та будинках. Загалом понад 60 вікон. Також в навчальних корпусах аграрного університету знищено понад 600 метрів квадратних покрівлі та перекриття. Сьогодні там на місці проведемо виїзну комісію з надзвичайних ситуацій

- розповів Садовий.

Він наголосив, що внаслідок атаки росіян музей Шухевича, що на Білогорщі, знищений вщент. також в цьому районі постраждало кілька приватних будівель - повилітали вікна та двері.

Доповнення 

Правоохоронці вже розпочали розслідування щодо нічного обстрілу Львова та знищення музею генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича.

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України)

- заявили в Офісі генерального прокурора.

Зазначається, що під час атаки росіян було знищено музей Шухевича та пошкоджено будівлю одного із факультетів Львівського національного аграрного університету.

Правоохоронці підкреслили, що поруч з місцем атаки не було жодних військових об'єктів.

Наразі прокурори спільно з іншими правоохоронцями вживають всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил рф.

Нагадаємо

У новорічну ніч сили оборони знищили 87 з 90 безпілотників "шахед", які росія використовувала в широкомасштабній атаці з різних напрямків. 

Нічна атака рф на Львівщину: збитки музею Шухевича вже оцінюють у понад 2 мільйони01.01.24, 10:52

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    В ДСНС показали ліквідацію наслідків ударів рф по Львівщині

     • 124765 переглядiв