ukenru
zmi-ukrayinskiy-gelikopter-pid-chas-navchan-peretnuv-povitryaniy-prostir-z-bilorussyu

ЗМІ: український гелікоптер під час навчань перетнув повітряний простір з Білоруссю

 • 48653 переглядiв

КИЇВ. 4 грудня. УНН. Українські пілоти під час навчань на вертольоті перетнули повітряний простір Білорусі. Про це БЕЛТА повідомили в Держприкордонкомітеті Білорусі, передає УНН.

Цитата

"Проведення Україною навчань на кордоні з Республікою Білорусь спровокувало інцидент. Сьогодні, 4 грудня, близько 12 години на білорусько-українському кордоні в районі пункту пропуску "Нова Рудня" Мозирський прикордонний загін зафіксував порушення повітряного простору Білорусі з боку України", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Там пояснили, що український військовий вертоліт Мі-8 на висоті близько 100 м перетнув державний кордон і залетів на глибину до 1 км на територію Білорусі. Щодо даного інциденту поінформована українська сторона.

УНН звернувся за коментарем до Державної прикордонної служби України, однак там про інцидент та деталі ще не проінформовані. На даний момент встановлюються всі обставини.

Додамо

Державна прикордонна служба України отримала два вертольоти Н-125 французького виробництва компанії Airbus Helicopters. Ними укомплектують авіаційні підрозділи ДПСУ, які нестимуть службу на ділянці кордону з Білоруссю.

Українські Національні Новини

Новини Світу