ukenru
zmi-eladska-tserkva-pochala-rozglyad-pitannya-viznannya-ptsu

ЗМІ: Еладська церква почала розгляд питання визнання ПЦУ

 • 11971 переглядiв

КИЇВ. 8 січня. УНН. Еладська церква на сьогоднішньому засіданні свого священного синоду ухвалила рішення передати до архієрейського собору цієї церкви розгляд справи про визнання новоствореної автокефальної Православної Церкви України. Про це УНН повідомляє з посиланням на профільне видання Cerkvarium.

"На сьогоднішньому засіданні священного синоду Еладської церкви було прийнято рішення передати до архієрейського собору цієї церкви розгляд справи про визнання новоствореної автокефальної Православної Церкви України. Архієрейський собор буде реагувати остаточно на листи від Патріарха Московського Кирила та Вселенського Патріарха", - повідомляє видання, вказуючи, що інформацію підтверджено на офіційному сайті Еладської церкви.

За даними джерел Cerkvarium, архієрейський собор Еладської церкви може зібратись вже в лютому 2019 року.

Нагадаємо, за результатами Об’єднавчого собору в Києві під головуванням представника Вселенського патріархату 15 грудня було створено автокефальну помісну Православну Церкву України і затверджено статут  нової церкви. Об’єднавчий собор обрав предстоятелем єдиної помісної УПЦ митрополита Епіфанія.

5 січня відбулася процедура підписання Томосу про автокефалію ПЦУ Вселенським патріархом Варфоломієм. А вже наступного дня, 6 січня, після вручення у Стамбулі Томос доставили в Україну.

Українські Національні Новини

Політика