ukenru
zemletrus-v-turechchini-vlada-rozpochne-budivnitstvo-zhitla-dlya-postrazhdalikh

Землетрус в Туреччині: влада розпочне будівництво житла для постраждалих

 • 679747 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. У десяти провінціях Туреччини, які постраждали від двох руйнівних землетрусів з епіцентром у Кахраманмараші, розпочнуть кампанію з будівництва житла для постраждалих. Роботи розпочнуться одночасно по всій зоні лиха, заявив міністр довкілля, урбанізації та зміни клімату Туреччини Мурат Курум, пише УНН з посиланням на Anadulu Agency.

Цитата

"Наразі пошуково-рятувальні роботи тривають на місці завалів 108 будівель. У решті місць роботи практично завершено. До розбору завалів залучено 16 900 рятувальників та 3025 одиниць техніки.

Ми зберігаємо надію, адже ми знаємо, що вчора і сьогодні змогли врятувати тих, хто вижив під завалами - через 100, 86 і 90 годин після обвалення. Ми продовжуватимемо боротися за кожного до останньої хвилини, як у Газіантепі, так і в усіх інших провінціях", - запевнив міністр.

Деталі

За його словами, після завершення пошуково-рятувальних робіт у 10 провінціях розпочнуться відновлювальні роботи за підтримки Управління житлового будівництва Туреччини. Він зауважив, що наразі наметові містечка для людей, які втратили житло також розгорнули й в Газіантепі.

Ердоган оголосив у Туреччині семиденну загальнонаціональну жалобу за жертвами стихійного лиха. Державні прапори Туреччини приспущені по всій території країни.

Нагадаємо

За даними влади, понад 21 000 людей загинули в Туреччині та Сирії внаслідок землетрусів, які відбулися в понеділок, 6 лютого.

Українські Національні Новини

Новини Світу