zelenskyi-zustrivsia-z-verkhovnym-komisarom-oon-u-spravakh-bizhentsiv-pro-shcho-hovoryly

Зеленський зустрівся з Верховним комісаром ООН у справах біженців: про що говорили

 • 80692 переглядiв

Президент Зеленський зустрівся з Верховним комісаром ООН у справах біженців Гранді, обговоривши гуманітарну допомогу, підготовку до зими та запуск платформи за підтримки ООН для допомоги українським біженцям у поверненні додому.

Президент Володимир Зеленський зустрівся з Верховним комісаром ООН у справах біженців Філіппо Гранді. Вони обговорили гуманітарну підтримку та допомогу в підготовці до зимового періоду, передає УНН.

"Змістовна зустріч з Верховним комісаром ООН у справах біженців Філіппо Гранді. Серед головних тем – гуманітарна підтримка України та допомога в підготовці до зимового періоду", - повідомив Зеленський.

Зеленський подякував Верховному комісару за підтримку України.

"Цінуємо сьогоднішнє оголошення нового пакета допомоги УВКБ ООН у розмірі ста мільйонів доларів США для підготовки України до зими. В умовах постійних обстрілів енергетичних об’єктів це дуже важлива допомога", – сказав Зеленський.

Президент наголосив, що Україна потребує додаткової підтримки для відновлення зруйнованого житла та облаштування укриттів у школах і лікарнях, щоб українці могли повернутися додому.

"Моя команда проінформувала мене, що загалом станом на сьогодні допомога сягнула 2 млрд на гуманітарну допомогу від початку війни. Я розраховую на продовження такої підтримки", - сказав Зеленський.  

Для допомоги українським біженцям у поверненні додому запускають платформу за участю ООН - Мінекономіки11.07.24, 11:51

Філіппо Гранді нагадав, що це вже п’ятий його візит до України з початку повномасштабного російського вторгнення.

Верховний комісар ООН зазначив, що під час таких візитів ставить за мету показати донорам, що насправді відбувається в Україні, аби вони й надалі виділяли кошти на допомогу українцям. Він розповів, що вже відвідав деякі райони в Києві, які зазнали бомбардувань минулого тижня, та дитячу лікарню "Охматдит".

Зеленський і Гранді відзначили запуск нового інформаційного порталу "Україна – це дім", який за підтримки Управління Верховного комісара ООН у справах біженців надаватиме необхідну інформацію українцям, які планують повернутися додому.

Популярні

Новини по темі

Зеленський анонсував перемовини щодо зброї на цьому тижні

 • 87988 переглядiв

Війська рф атакували Херсон: поранено 70-річного чоловіка

 • 23937 переглядiв

Автівки "плавають": у Києві через негоду затопило дороги

 • 12821 переглядiв