zelenskyi-pytannia-terytorialnoi-tsilisnosti-ukrainy-ne-mozhe-vyrishuvatys-bez-ukrainskoho-narodu

Зеленський: питання територіальної цілісності України – не може вирішуватись без українського народу

 • 33610 переглядiв

Президент України заявив, що питання територіальної цілісності не може вирішуватися без українського народу, оскільки це суперечить Конституції. Зеленський вважає, що території можна відвойовувати дипломатично.

Питання відмови від українських територій в обмін на гарантії безпеки неможливо вирішити без українського народу, адже це суперечить українській Конституції. Про це Президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв’ю французьким ЗМІ, передає УНН.

Деталі

Ви повинні зрозуміти, що будь-які питання територіальної цілісності України – це питання, яке не може вирішувати президент, або будь-яка особа у світі, або всі президенти світу без українського народу. Це неможливо. Це протирічить Конституції України. І тому це питання виключно наше, внутрішнього характеру. Але це питання може розглядатися тільки тоді, коли хтось буде офіційно порушувати це питання. Знаєте, хтось нещодавно казав: "Як вам така ідея, що Україна віддає свої території, а замість цього щось отримає – якісь гарантії безпеки, може НАТО, може ЄС тощо?" І тому таких може бути меседжів дуже багато, але ви повинні знати, що ніхто офіційно нічого не пропонував Україні. А Україна ніколи не буде відмовлятися від своїх територій. Вона не має права офіційно, влада, відмовлятися від своїх територій. Тому що це є порушення Конституції України

- сказав Зеленський.

Він додав, що вважає, що дипломатично можна відвойовувати свої території.

Скажу вам чесно, це не найкращий варіант, тому що ми маємо справу з путіним. І для нього це буде, авжеж, перемога, забрати частину наших територій. Але все одно, пройде якийсь час, і якщо це заморожений конфлікт, він може прийти знову і зробити це. І тому це дуже-дуже складне питання. Я вважаю, що не всі території треба руками відвойовувати, і не всі території треба відвоювати зброєю. Я вважаю, що на це можна витратити багато часу і багато людей. І я вважаю, що це не дуже добре. І тому, я вважаю, дипломатично можна відвойовувати свої території. Для цього ми, чесно кажучи, і будували Формулу миру. Коли можна політично тиснути всім світом на путіна

- додав Зеленський.

Нагадаємо

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна і весь світ хочуть, щоб росія брала участь у глобальних форумах, спрямованих на припинення гострого конфлікту в Україні.

Популярні

Новини по темі