zelenskyi-proponuie-obhovoryty-z-krainamy-susidamy-z-nato-stvorennia-koalitsii-dlia-zbyttia-rosiiskykh-raket

Зеленський пропонує обговорити з країнами-сусідами з НАТО створення коаліції для збиття російських ракет

 • 30508 переглядiв

Президент доручив дипломатам опрацювати можливість створення коаліції сусідніх держав, з числа членів НАТО, для збиття російських ракет над Україною. Зеленський пропонує розглянути це питання на засіданні Ради Україна-НАТО.

Президент доручив дипломатам пропрацювати в рамках Ради Україна – НАТО можливість створення коаліції з-поміж держав-сусідів, які будуть допомагати збивати російські ракети над територією нашої держави. Як пише УНН, про це Володимир Зеленський повідомив під час спілкування з журналістами у День Повітряних сил ЗСУ.

Деталі

Президент наголосив на необхідності працювати над технічною можливістю застосування бойової авіації з боку сусідніх країн проти ракет, які направляють окупанти.

Так, вони б'ють по Україні, але вони б'ють у напрямку наших сусідів-партнерів, передовсім країн Альянсу

- підкреслив президент.

Він зауважив, що таке рішення для партнерів буде, ймовірно, складним.

Вони завжди бояться ймовірної ескалації. Ми боремося з цим. Будемо працювати над цим

– відзначив Зеленський.

Президент вважає непоганим варіантом для розгляду цього питання скликання засідання Ради Україна – НАТО. Він сказав, що вже дав завдання дипломатам працювати з НАТО, щоб напрацювати зустріч.

Такої коаліції нам на сьогодні дуже не вистачає 

– наголосив він.

Президент додав, що вважає великою відповідальністю для однієї з країн-сусідів, аби взяти на себе такі зобов'язання й допомагати Україні збивати російські ракети.

Нагадаємо

Президент Зеленський оголосив про прибуття винищувачів F-16 в Україну. Він подякував партнерам за підтримку та висловив гордість за українських пілотів, які вже почали використовувати ці літаки.

Румунія планує з Україною розробляти ракети "Нептун" - ЗМІ03.08.24, 15:56

Популярні

Новини по темі