zelenskyi-pro-rishennia-dlia-pidtrymky-syl-oborony-ministry-shukatymut-alternatyvni-rishennia-bez-tysku-na-bilyi-biznes

Зеленський про рішення для підтримки Сил оборони: міністри шукатимуть альтернативні рішення, без тиску на "білий" бізнес

 • 26061 переглядiв

Президент обговорив з урядовцями та депутатами рішення для підтримки економіки та армії. Домовлено шукати альтернативи без тиску на "білий" бізнес та про кроки щодо детінізації.

Президент Володимир Зеленський провів нараду з урядовцями та представниками Верховної Ради. Плануються рішення, які треба ухвалити для підтримки Сил оборони та підтримки економічної активності. З урядом було домовлено, що міністри шукатимуть альтернативні рішення, без тиску на "білий" бізнес. А також домовлено про додаткові державні кроки щодо детінізації, передає УНН.

"Провів тривалу, дуже детальну нараду з урядовцями та представниками Верховної Ради. Кілька питань. Плануємо рішення, які треба ухвалити для підтримки наших Сил оборони. А також для підтримки економічної активності в країні. Щоб ми могли не лише зберегти робочі місця, а й дати українській економіці більше можливостей, більше потенціалу зростання. Це важливі питання – важливі й висновки після зустрічей із підприємцями в областях. Усі деталі представить уряд, коли відповідні проєкти рішень будуть підготовлені. Але вже можна сказати, що домовилися з урядом: міністри шукатимуть альтернативні рішення, без тиску на "білий" бізнес. А також домовилися про додаткові державні кроки щодо детінізації", - розповів Зеленський.

Окрім цього, за його словами було обговорено сьогодні роботу з партнерами щодо наближення реальних рішень про обіцяні 50 мільярдів доларів від заморожених російських активів.

"Багато було вже політичних заяв від партнерів. Багато й зараз звучить щодо цього. Але нам потрібен реальний механізм. Потрібно, щоб кошти від активів агресора працювали на реальну допомогу захисту від агресора – щоб все це працювало заради України й українців уже найближчими місяцями. Занадто довго тривають відповідні дискусії, і нарешті потрібні рішення", - сказав Зеленський.

Підвищення податків може негативно вплинути на обороноздатність, адже бізнес щорічно донатить на армію близько 200 млрд грн - експерт26.07.24, 12:09

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі