zelenskyi-pro-bezpekovu-uhodu-zavtra-pochnutsia-peremovyny-z-yevropeiskoiu-krainoiu

Зеленський про безпекову угоду: завтра почнуться перемовини з європейською країною

 • 55068 переглядiв

Президент Зеленський повідомив про початок переговорів щодо безпекової угоди з європейською країною 2 серпня. Україна також готує візити лідерів та працює над забезпеченням стійкості держави на роки вперед.

Завтра, 2 серпня Україна почне перемовини зі ще однією європейською країною щодо безпекової угоди. Також Київ уже готує візити лідерів в Україну. Про це повідомив Президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні, передає УНН.

Наші відносини з партнерами: готуємо угоди, готуємо домовленості, які будуть у цьому серпні. Це і безпекові угоди – завтра почнуться перемовини зі ще однією європейською країною. Також уже ми готуємо візити лідерів в Україну і, відповідно, зміст наших перемовин та довгострокову філософію наших домовленостей. Надзвичайно важливо, щоб для нашої держави була забезпечена стійкість на роки, і це буде гарантією більших наших можливостей зараз, в цьому році, з огляду на наявні виклики та загрози

 - повідомив Зеленський.

Він зазначив, що ключове завдання – забезпечити і Сили оборони, і державний бюджет, і соціальну стійкість України.

Доповнення

Україна та Греція фіналізують текст двосторонньої безпекової угоди.

За даними ОП, Україна вже уклала 25 двосторонніх безпекових угод на виконання Спільної декларації G7, ухваленої торік у Вільнюсі. Зараз Україна веде переговори ще з чотирма державами для підписання безпекового документа.

Популярні

Новини по темі