ukenru
zelenskyi-obhovoryv-z-premierom-bolharii-potreby-oborony-ta-vstup-do-yes

Зеленський обговорив з прем'єром Болгарії потреби оборони та вступ до ЄС

 • 31228 переглядiв

Зеленський обговорив оборонні потреби України та вступ до ЄС з прем'єр-міністром Болгарії Денковим і запросив Болгарію до переговорів щодо формули миру. Він подякував Денкову за підтримку України в Європейському парламенті.

Президент України Володимир Зеленський провів розмову з Прем'єр-міністром Болгарії Ніколаєм Денковим. Говорили про оборонні потреби та вступ України до ЄС. Крім того Зеленський запросив Болгарію направити свого представника на наступний раунд переговорів щодо Формули миру, передає УНН.

Перебуваючи в Запоріжжі, Зеленський провів розмову з Прем'єр-міністром Болгарії Ніколаєм Денковим і подякував йому за потужну промову у Європейському парламенті, а також за принципову позицію його уряду щодо підтримки України.

Оборонна допомога. Поінформував Прем'єр-міністра про поточні оборонні потреби України, зокрема щодо посилення наших Повітряних сил та артилерії. Вступ України до ЄС. Наголосив на важливості єдності в підтримці європейської інтеграції України, а також багаторічної допомоги обсягом 50 мільярдів євро

 - повідомив Зеленський.

Глава держави також запросив Болгарію направити свого представника на наступний раунд переговорів щодо Формули миру, запланований на початок 2024 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський провів у Запоріжжі дві важливі наради: з питань оборони та фортифікації

Антоніна Туманова

Політика