zelenskiy-zdiysnit-vizit-do-chekhiyi-zmi

Зеленський здійснить візит до Чехії - ЗМІ

 • 559977 переглядiв

КИЇВ. 6 липня. УНН. Президент України Володимир Зеленський після офіційного візиту до столиці Болгарії, Софії, планує відвідати Чехію та зустрітися з прем'єр-міністром країни Петром Фіалою, повідомляють чеські ЗМІ, передає УНН.

Деталі

Спочатку повідомлення про візит Зеленського повідомило Assosiated Press, однак згодом видалило цю інформацію. Згідно з первинним повідомленням ЗМІ, сьогодні, 6 липня, ввечері в Празі запланована зустріч Зеленського з прем'єр-міністром Чехії Петром Фіалою. Зазначається, що він прямує до Чехії з Болгарії, де сьогодні провів переговори зі своїм болгарським колегою Руменом Радєвим, а також з прем'єр-міністром Болгарії Ніколаєм Денковим.

Чеська та українська влада поки офіційно не підтвердили інформацію про візит українського лідера. Як пише чеське видання Novinek, зараз в празькому аеропорту Рузине введені особливі заходи безпеки, задіяні снайпери та поліцейські з автоматами. Також, за словами кореспондента видання, з 15:00 за місцевим часом закрита територія Празького Граду.

Крім цього, чеський журналіст Войтек Гібіс у Twitter повідомив, що у Софії приземлився спеціальний літак Збройних сил Чехії.

"Мені довелося мовчати досі. Спецтранспорт чеської армії приземлилася в Софії близько 15:30", - написав він.

Dosud jsem musel mlčet. Český armádní speciál přistál v Sofii kolem 15:30. pic.twitter.com/EHtQgoDD2k

— Vojtěch Gibiš. V bloku (@GibisVB) July 6, 2023

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський у четвер, 6 липня, прибув з офіційним візитом до Болгарії - у столицю країни Софію. Це його перший візит до Болгарії з початку повномасштабної війни.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський здійснить візит до Чехії - ЗМІ

     • 559977 переглядiв

    На Говерлі блискавка вбила чоловіка та дівчинку

     • 914560 переглядiв