ukenru
zelenskiy-zaprosiv-u-gosti-prezidenta-pivdenno-afrikanskoyi-respubliki

Зеленський запросив у гості президента Південно-Африканської Республіки

 • 20440 переглядiв

КИЇВ. 24 липня. УНН. Президент України Володимир Зеленський сьогодні прийняв вірчі грамоти у низки іноземних послів, зокрема посла Південно-Африканської Республіки в Україні Андре Йоганнеса Гроеневальда. Під час зустрічі було обговорено міждержавні стосунки, український Президент запросив у гості південноафриканського лідера, передає УНН з посиланням на повідомлення прес-служби Офісу Президента.

"Президент України передав запрошення Президенту ПАР Матамелі Сирілу Рамафосі відвідати Україну з офіційним візитом", - повідомили в ОП.

Зазначається, що під час розмови з дипломатом, Зеленський наголосив на важливості інтенсифікації політичного діалогу.

За словами Президента, Україна розглядає ПАР як перспективного партнера в Африці та налаштована на поглиблення взаємовигідної співпраці в усіх сферах.

Окрему увагу співрозмовники приділили обговоренню тематики торговельно-економічного співробітництва, зокрема перспектив проведення цього року українсько-південноафриканського бізнес-форуму.

Зеленський також висловився за налагодження "більш тісної та конструктивної взаємодії" між Україною та ПАР у рамках її непостійного членства у Раді безпеки ООН.

Як повідомляв УНН, Президент України сьогодні також прийняв вірчі грамоти у послів Республіки Корея, Фінляндської Республіки, Республіки Словенія та Федеративної Республіки Німеччина.

Українські Національні Новини

Політика