ukenru
zelenskiy-zaklikav-meriv-ssha-doluchitisya-do-vidbudovi-ukrayini

Зеленський закликав мерів США долучитися до відбудови України

 • 105819 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. Президент України Володимир Зеленський під час конференції мерів США закликав їх та компанії, бізнес, фахівців долучитися до відбудови України, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Я вірю, що Україна зможе захистити свободу, і тиранія неодмінно програє. Люди знову зможуть мирно й безпечно жити в українських містах. І щоб це сталося швидше, ми запланували амбітний проект відбудови України після цієї війни. Я запрошую вас – ваші міста, ваші компанії, ваш бізнес і фахівців – взяти участь у реалізації цього проекту. Ви також можете стати саме тими людьми, які обирають захист свободи і цим ставлять крапку в історії тиранії», - сказав Зеленський.

Деталі

Президент зазначив, що завдяки лідерству Сполучених Штатів і підтримці всіх партнерів українська сміливість отримує необхідну зброю, щоб воювати за свободу. Але потрібно також продемонструвати економічну перевагу вільного світу.

«Тому ми вже пропонуємо нашим партнерам долучитися до відбудови України. Взяти шефство над містом, регіоном чи галуззю, які були зруйновані російськими ударами. І відбудувати їх за найсучаснішими технологіями. Це може бути найбільший економічний проект нашого часу, який посилить і Україну, і кожну країну, і кожну компанію, які братимуть участь у післявоєнній відбудові. Ви можете долучитися до реалізації цього великого проекту. Це обов'язково означатиме економічне зростання, інновації та нові соціальні можливості як для нашої країни, так і для ваших міст», - розповів Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сербія допоможе відбудувати зруйновані міста України

Доповнення

Уряд планує відновити більшість критично пошкоджених об’єктів до осені.

За оцінками, на відбудову зруйнованих внаслідок бойових дій українських населених пунктів знадобиться приблизно 10-20 років.

Українські Національні Новини

Політика