zelenskiy-zaklikav-investoriv-do-spivpratsi-a-takozh-zaproponuvav-it-kompaniyam-perenositi-shtab-kvartiri-do-ukrayini

Зеленський закликав інвесторів до співпраці, а також запропонував ІТ-компаніям переносити штаб-квартири до України

 • 98824 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Президент України Володимир Зеленський закликав міжнародних інвесторів до співпраці з Україною, а також запропонував ІТ-компаніям переносити штаб-квартири до нашої держави. Про це він сказав під час звернення на Ukraine Virtual Investor Conference, передає УНН.

Цитата

“Україна – це IT-сектор, який користується одним із найбільш сприятливих законодавств у світі – спеціальним законодавчим режимом "Дія Сіті". І я пропоную переносити штаб-квартири IT-компаній вже й до України, утворювати центри спільного обслуговування та R&D-центри”, – наголосив Президент.

Деталі

Зокрема, Голова Держави запропонував інвесторам розглянути два горизонти співпраці з Україною – короткостроковий і довгостроковий.

Серед можливих інструментів для короткострокової співпраці він згадав платформу UNITED24 – спеціальна фандрейзингова платформа, за допомогою якої акумулюються кошти для відновлення життя після бойових дій.

Другий інструмент – це військові облігації України.

“Отже, військові бонди – це інструмент для вас, щоб і підтримати нас у боротьбі за свободу, і щоб заробити. Заробити вам”, – додав він.

Щодо довгострокової співпраці Зеленський назвав п’ять основних інструментів: Європа, IT, агро, «зелена» енергетика, локалізація виробництва.

“Все це разом – гарантія майбутньої енергетичної безпеки Європи, коли ми замінимо росію з її брудним викопним паливом”, – додав Зеленський.

Доповнення

Раніше Зеленський повідомив, що за перший місяць роботи через UNITED24 зібрано понад півтора мільярда гривень.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі