zelenskiy-sche-chotiri-pyat-krayin-pogodilisya-priyednatisya-do-deklaratsiyi-g7-schodo-garantiy-bezpeki-dlya-ukrayini

Зеленський: ще чотири-п'ять країн погодилися приєднатися до декларації щодо гарантій безпеки для України

 • 581517 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. Крім країн-членів G7 (США, Японія, Німеччина, Британія, Франція, Італія, Канада) до декларації з надання Україні гарантій безпеки зголосились долучитись ще чотири-п'ять країн. Про це на пресконференції за підсумками дводенного саміту у Вільнюсі сказав президент Володимир Зеленський, передає УНН.

Деталі

За словами президента, на полях саміту була укладена декларація про гарантії безпеки – "парасолькова домовленість". Він пояснив, що далі будуть підписані "дуже конкретні документи" на двосторонньому рівні: зі Сполученими Штатами, з Німеччиною, з Японією, із "Групою семи".

Також до декларації доєднаються інші держави, додав Зеленський. Очільник держави висловив переконання, що серед них буде. зокрема і Польща.

Цитата

"Одразу чотири або п’ять держав сказали одразу, що ми доєднуємось. Я вважаю, що це буде дуже серйозний безпековий союз гарантій. І це дуже серйозно тому, що важливо: ці документи будуть ратифікуватись у парламентах держав. Тобто це серйозний документ, а не Будапештський меморандум", - наголосив Зеленський.

Нагадаємо

Країни G7 підписали спільну декларацію щодо надання довгострокових гарантій безпеки Україні, і запросили інші держави приєднатися до зобов'язань.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У МАГАТЕ зробили заяву про становище на Запорізькій АЕС

     • 617573 переглядiв