zelenskiy-peredav-prezidentu-latviyi-spisok-pershochergovikh-potreb-ukrayini-dlya-oboroni

Зеленський передав президенту Латвії список першочергових потреб України для оборони

 • 742793 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з латвійським лідером Егілсом Левітсом передав йому документ щодо першочергових потреб для оборони. Про це він повідомив під час пресконференції, передає УНН.

Цитата

"Протягом року латвійська оборонна підтримка залишалась відчутною. Сьогодні ми обговорили, як разом з нашими союзниками та партнерами ми можемо посилити наших воїнів та наблизити час звільнення усієї української землі від російських окупантів. Ми передали документ щодо першочергових потреб для нашої оборони", - сказав Зеленський.

Деталі

Президент зазначив, що наразі необхідно публічно говорити про те, чого країні не вистачає. А держави, які допомагають Україні, можуть публічно підтримувати постачання тієї чи іншої зброї.

“Більше ніяких секретів немає – яка в нас зброя. Більше немає ніяких секретів чи таємниць – що там є в росії. Всім зрозуміло, що там не така там потужна армія…Але давайте не про них, а про нас: артилерія – це те, що нам потрібно, як системи, так і амуніція, снаряди у великій кількості, щоб зупинити росію. Не стріляти по території рф, а щоб їх викинути з нашої території. Так само, як і про літаки. Дефіцит з літаками – почати тренувальні місії. Ми проговорили це, маємо підтримку з боку Великої Британії, Польщі. Сьогодні говорили, де наші партнери з Латвії, Естонії можуть нам допомогти. Танкова коаліція почалась. Я вважаю, що як би то не було, ми отримаємо танкову армію, я в цьому впевнений…Але, тим не менш, є відповідний дефіцит”, – додав Зеленський.

Доповнення

Президент Латвії заявив, що військова підтримка України вже перевищила 1% ВВП його країни.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    До Землі наближаються три астероїди розміром з хмарочос

     • 4106313 переглядiв