ukenru
zberigayetsya-zagroza-raketnikh-udariv-z-bilorusi-po-ukrayini-minoboroni

Зберігається загроза ракетних ударів з білорусі по Україні – Міноборони

 • 315884 переглядiв

КИЇВ. 27 травня. УНН. Зберігається загроза ракетних ударів з території білорусі по Україні. Про це повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник під час брифінгу, передає УНН.

Цитата

"Зберігається загроза завдання росіянами з території білорусі ракетних ударів по критичних об'єктах цивільної та військової інфраструктури України через переміщення дивізіону оперативно-тактичних ракет “Іскандер-М” з району Осиповичів, що у Могилевській області, до прикордонних районів Брестської області білорусі", - розповів Мотузяник.

Деталі

Мотузяник зазначив, що за повідомленням Головного управління розвідки Міністерства оборони України на військових полігонах “Погоново” та “Богучар” Воронезька область росії проводиться підготовка до 1,5 тис. резервістів для мотострілецьких, танкових та артилерійських підрозділів окупантів.

"Не виключено, що після завершення цієї тритижневої підготовки зазначений особовий склад може бути залучений до ведення бойових дій в Україні", - сказав Мотузяник.

За його словами, ворог продовжує бити по військових на цивільних об’єктах на території України. Зокрема, крилатими ракетами повітряного базування завдано ударів по об’єктах у районах Бахмута і Соледара, що на Донеччині. При цьому окупанти залучали стратегічні бомбардувальники Ту-95МС та дальні бомбардувальники Ту-22М3.

Доповнення

лукашенко розпорядився негайно створити оперативне командування сил білорусі поблизу українського кордону.

білорусь закупила у росії необхідну їй кількість ракетних комплексів "Іскандер" та ЗРК С-400. лукашенко зазначив, що завдяки цьому армія республіки наразі стала "зовсім іншою" і може завдати "неприйнятної шкоди" потенційним противникам.

10 травня диктатор заявляв, що білорусь планує залишити російські ракетні комплекси С-400 та "Іскандер", розміщені під час навчань на її території.

22 травня, вперше за довгий час, у білорусі зафіксовано переміщення ВТРК "Іскандер" до кордону з Україною.

Українські Національні Новини

Суспільство