ukenru
zasnovnyka-birzhi-ftx-sema-benkmana-frida-zasudyly-do-25-rokiv-uviaznennia

Засновника біржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засудили до 25 років ув'язнення

 • 26361 переглядiв

Сем Бенкман-Фрід, засновник збанкрутілої криптовалютної платформи FTX, був засуджений до 25 років ув'язнення за розкрадання 8 мільярдів доларів у клієнтів в ході однієї з найбільших фінансових афер в історії США.

Колишній криптовалютний підприємець, засновник FTX Сем Бенкман-Фрід, засуджений за те, що прокурори назвали однією з найбільших фінансових афер в історії США. Бенкман-Фрід тепер повинен відправитися у в'язницю на 25 років, передає УНН із посиланням на The Wall Street Journal.

Деталі

Засновника збанкрутілої криптовалютної платформи FTX Сема Бенкмана-Фріда визнали винним у розкраданні 8 мільярдів доларів у клієнтів його криптовалютної біржі. Вирок виніс суд у Нью-Йорку.

Менш ніж два роки тому цей моптоп-мілленіал спілкувався з главами держав, насолоджувався краєвидами Карибського басейну зі свого пентхаусу вартістю 30 мільйонів доларів і присягався використати своє багатство на благо людства.

– зазначає WSJ.

Наприкінці 2022 року FTX, один із найбільших майданчиків для торгівлі криптоактивами, такими як біткойни, вражаюче обвалився. Бенкман-Фрід був заарештований на Багамах і екстрадований до США. Суд присяжних визнав винним засновника криптобіржі FTX у багатомільярдному шахрайстві. Прокуратура вимагала покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 40 до 50 років.

Адвокати Банкіра-Фріда вимагали для нього від п'яти до шести з половиною років ув'язнення. Їхній підзахисний аж ніяк не був "суперлиходієм", як його змальовувало обвинувачення. Вони також вказали на те, що клієнти FTX отримали значну частину своїх грошей назад. Федеральний суддя Льюїс Каплан відповіла:

Злодій, який бере свою здобич до Лас-Вегаса і успішно робить ставки на вкрадені гроші, не має права на пом'якшення покарання шляхом використання виграшу в Лас-Вегасі для повернення вкрадених грошей

- заявила суддя.

Суддя Льюїс Каплан винісла вирок у четвер, 28 березня.

На судовому засіданні в Нью-Йорку Бенкман-Фрід вибачився перед клієнтами, інвесторами та співробітниками FTX.

Багато людей відчувають себе розчарованими, і вони були дуже розчаровані. Я прошу вибачення за це. Я шкодую про те, що сталося на кожному кроці ", - сказав він, як повідомляє американська газета

- сказав він, додавши, що його рішення "переслідують" його кожен день.

Нагадаємо

Раніше УНН повідомляв, що колишній криптовалютний підприємець Сем Бенкман-Фрід був засуджений у справі про шахрайство. У 2023 році в США Бенкман-Фріда визнали винним за сімома пунктами, - йому загрожувало понад 100 років позбавлення волі.

США та Велика Британія розслідують кілька криптовалютних транзакцій на суму понад 20 мільярдів доларів, які пройшли через російську віртуальну біржу.

США ввели новий пакет санкцій проти 13 фінтех-компаній та двох фізичних осіб, пов'язаних з росією, за ймовірну розробку чи пропозицію послуг віртуальних активів, які використовувалися для обходу заборон.