zarobyly-na-ukhyliantakh-ponad-1-mln-dol-zatrymano-nachalnykiv-boryspilskoho-i-buchanskoho-ttsk

"Заробили" на ухилянтах понад 1 млн дол.: зі спільником затримали начальників Бориспільського і Бучанського ТЦК

 • 26461 переглядiв

Начальників Бориспільського і Бучанського ТЦК затримано за організацію схеми ухилення від мобілізації. Під час обшуків у них та спільника вилучено понад 1 млн доларів та підроблені документи.

Начальників Бориспільського і Бучанського ТЦК, а також їхнього спільника викрито та затримано на схемі з ухилення від мобілізації – під час обшуків у них вилучили понад 1 млн доларів. Про це УНН повідомляє з посиланням Офіс Генпрокурора.

Як стало відомо УНН з власних джерел, ідеться про начальника ТЦК Бучанського району Леоніда Викочка та начальника Бориспільського ТЦК Сергія Русіна.

Деталі

"За процесуального керівництва Офісу Генпрокурора СБУ за сприяння Командування медичних сил ЗСУ і Командування Сухопутних військ ЗСУ, у співпраці з Міноборони України затримано двох керівників районних ТЦК у Київській області та їхнього спільника", - ідеться в повідомленні.

Повідомляється, що їм повідомлено про підозру у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань, а також наданні неправомірної вигоди (ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 369 КК України).

Начальника ТЦК на Донеччині затримано за вимагання хабаря19.07.24, 23:25

За даними слідства, керівники Бориспільського та Бучанського ТЦК організували схему ухилення військовозобов’язаних від мобілізації. Вони забезпечували виготовлення підроблених медичних документів, які в подальшому слугували підставою для визнання військовозобов’язаних непридатними до військової служби та їх виключення з військового обліку. На цей час задокументовано більше ніж 20 осіб, які у такий спосіб намагалися ухилитися від мобілізації

- інформує Офіс Генпрокурора.

Зазначається, що до своєї протиправної діяльності підозрювані намагалися залучити службових осіб Центральної військово-лікарської комісії ЗСУ для безперешкодного затвердження необхідних документів.

"У приміщеннях ТЦК, а також за місцем проживання керівників ТЦК, їхнього спільника, "ухилянтів" та в автомобілях фігурантів проведено 33 обшуки. У ході проведення обшуків у двох керівників районних ТЦК вилучили майже пів мільйона доларів США, ще понад 600 тис доларів США у їхнього спільника, а також військово-облікові та медичні документи військовозобов’язаних", - ідеться в повідомленні.

Офіс Генпрокурора повідомляє, що наразі вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Екскерівника Рівненського ТЦК знову взяли від варту06.08.24, 11:44

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі