zamakh-na-trampa-sponukav-baidena-zaklykaty-do-yednosti-ta-prypynennia-politychnoho-nasylstva

"Політична риторика стала дуже спекотною. Настав час її остудити": замах на Трампа спонукав Байдена закликати американців відмовитися від насильства

 • 13484 переглядiв

Колишній президент США Дональд Трамп пережив замах під час мітингу в Пенсільванії, унаслідок чого президент Джо Байден засудив насильство і закликав до єдності в телезверненні до нації.

Президент США Джо Байден засудив замах на Дональда Трампа - передбачуваного суперника на майбутніх виборах, що відбудуться в листопаді, заявивши, що в Америці немає місця насильству і наголосивши, що політика "не повинна перетворюватися на поле бою" і що всі розбіжності необхідно вирішувати за допомогою бюлетенів для голосування, пише УНН із посиланням на "Голос Америки".

Деталі

Байден сказав про це під час телевізійного звернення до нації, яке транслювали в прайм-тайм у зв'язку із замахом на життя Трампа, що стався в суботу ввечері на мітингу в Пенсильванії.

Байден скористався офіційною обстановкою Овального кабінету Білого дому, щоб підкреслити необхідність згуртування американців після спроби вбивства Трампа, вказує видання.

"Стрілянина в Трампа стала сигналом для всіх нас зробити крок назад", - сказав Байден. На щастя, Дональд Трамп не зазнав серйозних травм, додав він.

"Ми не можемо допустити, щоб це насильство стало нормою. Політична риторика в цій країні стала дуже спекотною. Настав час її остудити, - заявив Байден. - Ми всі несемо відповідальність за це".

"В Америці ми вирішуємо наші розбіжності на виборчих дільницях. Ось як ми це робимо. За допомогою урн для голосування. Не за допомогою куль", - сказав Байден під час своєї промови, яка тривала близько семи хвилин і транслювалася найбільшими загальнонаціональними телеканалами.

Цей виступ з Овального кабінету зі зверненням щодо питань, які мають велике значення для американців, став третім для Байдена відтоді, як він прийшов до влади 2021 року.

Передвиборча кампанія Байдена прибрала всю політичну рекламу, що критикує Трампа.

"Єдність - найбільш важкодосяжна мета, але зараз немає нічого важливішого за єдність. Ми будемо сперечатися і не погоджуватися. Це не зміниться. Але ми не будемо забувати, хто ми такі - американці", - сказав він.

Байден сказав, що в нього була коротка, але хороша розмова з Трампом у суботу ввечері, і що він "щиро вдячний, що [Трамп] почувається добре і відновлюється".

"В Америці немає місця для такого роду насильства або будь-якого насильства взагалі. Спроба вбивства суперечить усьому, за що ми стоїмо ... як нація - усьому", - сказав він.

Байден також сказав, що на нараді він доручив провести "незалежну перевірку національної безпеки, щоб точно оцінити, що сталося". Він сказав, що результати розслідування будуть представлені американському народу.

Він наголосив, що розслідування інциденту ФБР перебуває на ранній стадії і наказав провести його ретельно й оперативно. "Я закликаю всіх, всіх, будь ласка, не робіть припущень щодо мотивів або зв'язків [стрілка]. Дайте ФБР та їхнім партнерським відомствам виконати свою роботу", - сказав він.

Доповнення

Раніше в неділю Байден наказав провести перевірку федеральної безпеки після того, як Дональда Трампа поранили, а його прихильник загинув на політичному мітингу в Пенсильванії.

Байден поручил Секретной службе гарантировать полную безопасность Трампу после покушения14.07.2024, 22:04

Підозрюваний стрілець зумів обійти агентів Секретної служби, які відповідають за охорону Трампа, піднявся на дах будівлі поруч із місцем виступу кандидата і зробив кілька пострілів, перш ніж його вбили співробітники правоохоронних органів.

Республіканські конгресмени заявили, що вони також проведуть розслідування дій співробітників Секретної служби, звинувативши Байдена в імовірних провалах у роботі відомства. Політичне насильство у США останніми роками зросло, причому більшість смертоносних атак відбувається з боку правих груп та індивідуумів, вказує видання.

Юлія Шрамко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі