ukenru
zakonoproekt-schodo-zakhistu-molodi-vid-alko-tyutyunovoyi-zalezhnosti-dast-mittyeviy-rezultat-silantyev

Законопроект щодо захисту молоді від алко-тютюнової залежності дасть миттєвий результат - Силантьєв

 • 15042 переглядiв

КИЇВ. 26 вересня. УНН. Влада має популяризувати здоровий спосіб життя своїх співвітчизників. Про це у коментарі УНН повідомив народний депутат Денис Силантьєв, коментуючи необхідність прийняття законопроекту №9065 про посилення відповідальності за продаж алко- та тютюнових товарів неповнолітнім.

"Цей законопроект спрямований на обмеження доступу молоді, учнів до алкогольних, слабоалкогольних напоїв, сигарет. Адже в нашій країни досить інтенсивно розвивається алкогольна індустрія: рекламні вивіски, гасла штовхають людей на пияцтво. Натомість, неналежно популяризується здоровий спосіб життя. І все це відбувається на фоні того, що Україна посідає лідируючі позиції по рівню смертності серед країн ЄС і світу. Щорічно в Україні вмирає на 200 тис. осіб більше, аніж народжується", - сказав Силантьєв, додавши, що 200 тис. осіб - це населення Луцька або Білої Церкви.

Проблема вживання алкоголю неповнолітніми не нова, додав Силантьєв.

"Проте, попри широкий розголос у ЗМІ, реакції від діючого уряду немає. Тому депутати ініціювали законопроект, який покликаний захистити українську молодь та закласти фундамент спортивного майбутнього нашої нації. Здорова нація - це не просто, коли люди менше хворіють. Це коли люди краще працюють на благо своєї держави", - розповів нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутатів закликали підтримати посилення відповідальності за продаж сигарет і алкоголю дітям

Силантьєв додав, що законопроект щодо захисту молоді має одну суттєву відмінність від інших законодавчих ініціатив: він націлений на конкретний результат.

"У 70-ті роки минулого століття американці почали приймати ті ініціативи, які спрямовані на результат. У нас же сьогодні головне, аби реформа відбувалась. А результат - нікого не цікавить.

Ми, як ініціатори документу, пішли іншим шляхом - документ дасть миттєвий результат, коли понесуть відповідальність ті, хто продає цигарки та алкоголь неповнолітнім", - додав він.

Як писав УНН, ініціатором законопроекту №9065 виступили низка народних депутатів, серед яких Андрій Павелко, Артур Палатний, Володимир Шкварилюк, Василь Амельченко, Ярослав Маркевич та Денис Силантьєв.

Українські Національні Новини

Політика