zakonoproekt-pro-mobilizatsiiu-u-radi-khochut-perekryty-lazivku-dlia-deiakykh-ukhyliantiv

Законопроект про мобілізацію: у Раді хочуть перекрити лазівку для деяких ухилянтів

 • 26455 переглядiв

Парламентський комітет з питань національної безпеки планує закрити лазівку в законопроекті про мобілізацію, яка дозволяла кільком особам реєструватися як опікуни однієї людини з інвалідністю, щоб ухилитися від призову.

У парламентському комітеті з питань нацбезпеки продовжують розглядати законопроект про мобілізацію. Зокрема, планують перекрити лазівку для ухилянтів, коли доглядачами людини з інвалідністю оформляють відразу кількох осіб. Про це заявив народний депутат, заступник Голови профільного Комітету, голова постійної делегації України в ПА НАТО Єгор Чернєв, пише УНН.

Ми почули проблему людей з інвалідністю і тих, хто їх доглядає. Зараз шукаємо формулу, при якій люди з інвалідністю не будуть позбавлені необхідного догляду. З іншого боку, ми маємо перекрити лазівку, якою користуються деякі ухилянти. Вони знаходять людей з інвалідністю, і в однієї такої людини може бути, умовно кажучи, дев’ять доглядачів. Цього не має бути. Повинен бути тільки один доглядач,

- зазначив парламентарій.

Деталі

За його словами, Комітет поставив перед собою чітку мету: з одного боку, виконати запит Генштабу та Міністерства оборони, з іншого - втримати баланс прав, свобод та справедливості для людей.

Чернєв зауважив, як тільки законопроєкт буде збалансовано, він потрапить у сесійний зал Верховної Ради України.

Нагадаємо

13 березня Комітет Верховної Ради проголосував за те, щоб виключити із законопроекту про мобілізацію такі обмеження, як заморожування рахунків, банківських карток, і обмеження водіння автомобіля для тих, хто ухиляється від призову.

Популярні

Новини по темі

Уряд додатково виділив 5 млрд гривень на закупівлю дронів

 • 28294 переглядiв