zahybel-liudei-bilia-zachynenoho-ukryttia-u-kyievi-okhorontsia-yakyi-ne-vidkryv-dveri-zasudyly-do-4-rokiv-uviaznennia

Загибель людей біля зачиненого укриття у Києві: охоронця, який не відкрив двері, засудили до 4 років ув’язнення

 • 66541 переглядiв

Суд засудив охоронця лікарні до 4 років ув'язнення за те, що не відчинив двері укриття під час ракетної атаки. Через його дії загинули троє людей, включаючи 9-річну дівчинку.

Охоронця лікарні у Деснянському районі Києва, який не відчинив двері в укритті під час ракетної атаки рф в ніч на 1 червня 2023 року, визнали винним у завідомому залишенні без допомоги осіб, які перебували у небезпечному для життя стані. Тоді біля зачиненого укриття загинули три люди, серед яких 9-річна дівчинка. Про це УНН повідомляє із посиланням на Офіс Генпрокурора.

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Деснянської окружної прокуратури м. Києва суд визнав винним охоронця лікарні у завідомому залишенні без допомоги осіб, які перебували у небезпечному для життя стані, і позбавленні можливості вжити заходів до самозбереження внаслідок безпорадного стану, при наявності змоги надати їм допомогу, що призвело до загибелі трьох осіб (ч. 3 ст. 135 КК України). Його засуджено до 4 років позбавлення волі

- йдеться у повідомленні Офісу Генпрокурора.

Як повідомляється, прокурор у суді довів, що охоронець КНП "Центр первинної медико-санітарної допомоги № 3" під час оголошення сигналу "повітряна тривога" в місті Києві в ніч на 1 червня 2023 не відчинив двері укриття, чим позбавив людей можливості зберегти собі життя. Такі його дії під час ракетної атаки рф загинуло трьоє людей, серед яких 9-річна дівчинка.

Санкція ч. 3 ст. 135 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 8 років. Загибель малолітньої дитини відповідно до ст. 67 КК України є обставиною, що обтяжує покарання.

Обвинувачений своєї вини не визнав, у вчиненому кримінальному правопорушенні не розкаявся.

Як вказали в Офісі Генпрокурора, під час судового розгляду чоловік постійно змінював покази щодо обставин події та причин, через які він не відкрив укриття (не встиг, не почув сигнал тривоги, не побачив людей). Врешті обвинувачений повідомив суду, що приміщення лікарні взагалі не обладнано укриттям і він не був зобов’язаний його відкривати.

Позиція прокурора в судових дебатах – призначити обвинуваченому покарання у вигляді позбавлення волі на строк 6 років 6 місяців.

На даний час прокурори вивчають вирок суду щодо підстав для його оскарження.

Нагадаємо 

В рамках розслідування трагедії, в якій через падіння уламків ворожої ракети, загинули люди, що не змогли потрапити до укриття, було затримано чотирьох осіб. 

Суд у Києві відправив під варту охоронця столичної поліклініки, біля якої загинули троє людей, які не змогли потрапити в укриття.

Популярні

Новини по темі

МХП сплатила 3,7 млрд грн податків у I півріччі 2024 року

 • 27956 переглядiв

NVIDIA анонсує серію оновлень, зокрема генеративні моделі ШІ

 • 12332 переглядiв