ukenru
za-nich-500-naybagatshikh-lyudey-planeti-vtratili-139-mlrd-dolariv-cherez-koronavirus

Джефф Безос і Бернар Арно втратили за одну ніч близько 10 млрд доларів

 • 19090 переглядiв

КИЇВ. 25 лютого. УНН. Бернар Арно і Джефф Безос у понеділок, 24 лютого, втратили через побоювання на світових ринках поширення нового коронавірусу по 4,8 млрд доларів. Про це повідомляє УНН із посиланням на агентство Bloomberg.

"500 найбагатших людей в світі втратили в сукупності 139 мільярдів доларів у понеділок, коли ринки продемонстрували падіння на тлі побоювань, що коронавірус вдарить по світовій економіці", - пишуть в агентстві.

Відзначається, що мова йде про рекордні втрати для учасників цього рейтингу з моменту його створення у 2016 році.

Так, голова компанії LVMH з виробництва предметів розкоші Бернар Арно (3-е місце) і засновник Amazon Джефф Безос (1-е місце) очолили рейтинг збитків, втративши по 4,8 мільярда доларів. Головний виконавчий директор Zara - материнської компанії Inditex SA Амансіо Ортега втратив 4 мільярди доларів, а стан інших в першій десятці найбагатших людей світу зменшилася як мінімум на 2,3 мільярда доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власник Louis Vuitton втратив лідерство в списку найбагатших людей світу через китайський коронавірус.

Такі збитки пов'язані з тим, що на Китай, де поширився вірус, припадає 40% світового ринку предметів розкоші. Паризька LVMH збільшила свою частку в Азії, виключаючи Японію, до 30% в минулому році з 15% в 2002 році.

"Зниження ринку особливо сильно вдарило по акціях операторів круїзних ліній: Carnival Corp., Royal Caribbean Cruises Ltd. і Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. - вони впали приблизно на 9%", - додали в агентстві.

Нагадаємо, що ряд компаній вже заявили про збитки у зв'язку з поширенням коронавірусу.

Повідомлялося, що Apple не досягне запланованого квартального прибутку через коронавірус.

Також компанія Disney (The Walt Disney Company) повідомила, що оцінює збитки від наслідків коронавірусу в Китаї в 175 мільйонів доларів.

Українські Національні Новини

Суспільство