z-ukrainy-v-osobystykh-rechakh-namahalysia-vyvezty-starovynni-ikony

З України в особистих речах намагалися вивезти старовинні ікони

 • 14755 переглядiв

На митному посту в Ужгороді виявили дві спроби незаконного вивезення старовинних ікон з України. Реліквії були приховані в особистих речах громадян, які намагалися перетнути кордон зі Словаччиною.

З України хотіли вивезти старовинні святі реліквії, приховавши в особистих речах, повідомили у понеділок у Державній митній службі, пише УНН.

Деталі

На митному посту "Ужгород-автомобільний", що на кордоні зі Словаччиною, інспектори Закарпатської митниці зафіксували одразу два випадки незаконного вивезення з України старовинних ікон.

"У першому - житель Херсона через "зелений коридор" намагався вивезти реліквію "Господь Вседержитель" (датовану другою половиною ХІХ ст.). В іншому випадку до незаконного переміщення через українсько-словацький кордон старовинної ікони вдалася жителька Черкащини, підсівши в авто до іноземця як пасажирка. Старовинну ікону "Пресвята Богородиця в червоному з немовлям" митники виявили у особистих речах жінки", - повідомили у митній службі.

Вказано, що обидві реліквії зображені на дерев’яному покритті і виконані унікальною іконописною технікою

Стосовно громадян України складено протоколи про порушення митних правил за ч.1 ст. 483 Митного кодексу України. Святині вилучені та передані фахівцям для проведення експертизи щодо можливої їх належності до культурної чи історичної цінності.

Посадовцям Волинської митниці повідомили про підозру за схему з технікою Apple на 53 млн грн25.07.24, 16:28

Популярні

Новини по темі

Зеленський оглянув відновлення Дергачів на Харківщині

 • 24069 переглядiв