z-pochatku-roku-v-ukraini-ziavylosia-53-novi-patronatni-rodyny

З початку року в Україні з'явилося 53 нові патронатні родини

 • 19400 переглядiв

З початку року в Україні з'явилося 53 нові патронатні родини. Мінсоцполітики прагне збільшити кількість таких сімей до 500, щоб забезпечити тимчасове виховання дітей, чиї батьки опинилися у складній ситуації.

53 нові патронатні родини з’явилися в Україні з початку цього року. Ще стільки ж патронатних вихователів зі своїми помічниками завершують навчання і незабаром почнуть працювати. Як пише УНН, про це повідомило Міністерство соціальної політики.

Деталі

Мінсоцполітики оприлюднило проміжні підсумки проєкту "Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату", мета якого полягає у тому, щоб за півтора року збільшити кількість патронатних сімей до 500.

Наразі в Україні працює 341 патронатна сім’я, яка виховує майже 700 дітей.

Цього недостатньо, адже дітей, які потребують тимчасових родин, набагато більше

- наголосили у міністерстві.

Там зазначили, що патронат над дитиною — це послуга в громадах, яка рятує дітей від інтернатів. Коли батьки опиняються в складній ситуації і тимчасово не можуть виконувати свої обов’язки, дітей бере на виховання патронатна сім’я. І якщо повернення в біологічну родину неможливе, діти продовжують зростати в сімейному середовищі, поки для них шукають прийомну сім’ю або усиновлювачів.

Нагадаємо

У травні в Україні запустили єдину державну онлайн-платформу "Україна - кожній дитині" для популяризації усиновлення та сімейних форм виховання дітей, позбавлених батьківського піклування.

У Мінсоцполітики розповіли, як планують боротися із корупцією в процесі усиновлення04.03.24, 14:09

Популярні

Новини по темі

З початку року в Україні з'явилося 53 нові патронатні родини

 • 19400 переглядiв

У Резерв+ відтепер доступний статус бронювання

 • 50360 переглядiв