ukenru
z-kosmodromu-baykonur-vostannye-startuvala-raketa-soyuz-u

З космодрому Байконур востаннє стартувала ракета "Союз-У"

 • 17014 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. З космодрому Байконур у Казахстані у середу востаннє стартувала ракета-носій "Союз-У", яка вивела на орбіту транспортний вантажний корабель "Прогрес МС-05", запуск пройшов успішно. Про це УНН повідомили у прес-службі Роскосмосу.

"22 лютого 2017 року в 8:58 (7:58 за Києвом - ред.) з майданчика №1 космодрому Байконур успішно стартувала ракета-носій "Союз-У", яка вивела на задану орбіту транспортний вантажний корабель "Прогрес МС-05". Це пуск став останнім для наймасовішої і однієї з найбільш надійних модифікацій в сімействі легендарних РН "Союз", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, майже через 9 хвилин після старту "Прогрес МС-05" штатно відокремився від третього ступеня РН "Союз-У" і приступив до виконання програми польоту за 2-добовою схемою зближення з Міжнародною космічною станцією. "Після відділення космічного корабля від третього ступеня ракети-носія фахівці Головної оперативної групи управління польотом російського сегмента МКС (Гогу РС МКС) в Центрі управління польотами (ЦУП) приступили до управління його польотом", - додали у Роскосмосі.

"Розрахунковий час причалювання вантажного космічного корабля "Прогрес МС-05" до стикувального відсіку модуля "Пірс" - 24 лютий 11:34 (10:34 за Києвом - ред.) ± 3 хвилини. Зближення ТГК "Прогрес МС-05" зі станцією і стикування планується проводити в автоматичному режимі під контролем фахівців Гогу РС МКС в ЦУП і російських членів екіпажу МКС - Сергія Рижикова і Олега Новицького", - сказано у повідомленні.

Вказано, що вантажний корабель доставить на МКС близько 2,5 тонн різних вантажів, у тому числі паливо, стиснуті гази, скафандр "Орлан-МКС", обладнання для наукових експериментів, засоби медичного забезпечення, а також контейнери з їжею і водою, витратне устаткування і посилки для екіпажу МКС.

Нагадаємо, SpaceX успішно вивела на орбіту нову "посилку" для МКС.

Українські Національні Новини

Технології