ukenru
ymovirnist-pozachergovikh-viboriv-u-moldovi-stanovit-70-dodon

Ймовірність позачергових виборів у Молдові становить 70% - Додон

 • 10253 переглядiв

КИЇВ. 13 квітня. УНН. На думку глави держави дострокові парламентські вибори пройдуть, швидше за все, восени, у вересні-жовтні. За його словами, ймовірність виборів збільшилася і становить 70%. Про це повідомляє сайт "Блокнот-Молдова", передає УНН.

Президент Молдови Ігор Додон не виключає, що візьме участь в дострокових виборах, якщо вони відбудуться.

"Якщо блок ACUM не припинить своє почуття самооборони і не вийде на контакт з ПСРМ, не прийме пропозицію соціалістів, тоді пройдуть дострокові парламентські вибори", - заявив Ігор Додон у ефірі одного з молдовських телеканалів.

Глава держави зазначив, що якщо до 21 червня не буде обраний спікер парламенту, а значить, парламент не зможе прийняти жодного закону, йому доведеться звернутися до Конституційного суду з приводу розпуску законодавчого органу. Президент каже, що в середині липня він зможе підписати указ про розпуск парламенту і призначення дати дострокових виборів.
"З огляду на 60-денну тривалість кампанії, вона може початися 1 серпня і закінчитися 30 вересня. Або може розпочатися 1 вересня і закінчитися 1 листопада", - зазначив президент Молдови.

На його думку, в разі дострокових виборів невідомо, хто з блоку ACUM буде обраний. Водночас соціалісти, на думку Додона, отримають більше депутатських мандатів.

Що стосується місцевих виборів, президент говорить, що є великі ризики, що вони не відбудуться в цьому році, тому що призначення дат виборів входить в компетенцію парламенту. Водночас Ігор Додон не виключає варіанту, в якому Конституційний суд витлумачить Конституцію і надасть це право або уряду, або президенту.

Нагадаємо, перше засідання нового молдовського парламенту 21 березня пройшло з протестами та закінчилось бійкою.

Українські Національні Новини

Новини Світу