yevropeiskyi-parlament-vidkryvaie-ofis-v-ukraini

Європейський Парламент відкриває офіс в Україні

 • 17051 переглядiв

Європейський парламент погодився відкрити офіс у Києві на прохання президента України Володимира Зеленського.

Згідно з документом бюро Європейського парламенту, з яким ознайомився Euractiv, Європейський парламент погодився відкрити офіс в Україні для посилення підтримки українського парламенту на прохання вищих українських урядовців, передає УНН.

Йдеться про відкриття офісу в Києві. Зазначається, що рішення, схвалене увечері в понеділок, 20 листопада, має на меті полегшити відносини з українським парламентом, зокрема, налагодити його контакти з "відповідними комітетами" Європарламенту, а також полегшити адміністративну роботу.

Деталі

У документі пояснюється, що президент України Володимир Зеленський попросив президентку Європарламенту Роберту Мецолу відкрити представництво у парламенті в Україні під час візиту до Львова 4 березня.

Наприкінці квітня це питання знову порушив спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук. Згідно з документом, з яким ознайомився Euractiv, офіс Європарламенту в Києві забезпечить "регулярне інформування комітетів Європарламенту про поточні проблеми та процеси не лише в Україні, а й у країнах  Східного партнерства.

Бюро є органом Європейського парламенту, відповідальним за ухвалення адміністративних рішень щодо внутрішнього функціонування установи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європарламент наполягає на тому, аби переговори про вступ України до ЄС розпочалися цього року

Як пише видання, Європарламент має офіс зв'язку для кожної країни-члена, який допомагає парламенту налагоджувати з ними зв'язки, наприклад спілкуючись із зацікавленими сторонами, організовуючи заходи та підтримуючи зв'язки з місцевими ЗМІ.

Згідно з документом, лише кілька офісів Європарламенту відкрито в неєвропейських містах, зокрема в Нью-Йорку, Аддіс-Абебі та Джакарті, "де співробітники парламенту відряджаються до Представництва ЄС".

Контекст

Делегація ЄС у кожній країні, що не є членом Євросоюзу, є дипломатичним представництвом ЄС на цій території, підпорядкованим Європейській службі зовнішніх справ (EEAS).

Президентка Європарламенту Роберта Мецола послідовно виступає на підтримку України від початку повномасштабного вторгнення РФ в лютому 2022 року. Торік Європейський парламент присудив премію Сахарова за свободу слова українському народу та Президенту Володимиру Зеленському.

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Європейський Парламент відкриває офіс в Україні

     • 17051 переглядiв

    "Це питання часу, коли станеться аварія" – Галущенко про ЗАЕС

     • 19333 переглядiв

    Російська армія за день 14 разів обстріляла громади Сумщини

     • 18062 переглядiв

    Мінус один "шахед" над Дніпропетровщиною – ОВА

     • 18172 переглядiв