ukenru
yevroparlament-vidkhylyv-rishennia-ursuly-fon-der-liaien-shchodo-kandydatury-spetsposlantsia-yevrokomisii

Європарламент відхилив рішення Урсули фон дер Ляєн щодо кандидатури спецпосланця Єврокомісії

 • 22639 переглядiв

Європейський парламент проголосував проти призначення Маркуса Піпера спеціальним посланцем Єврокомісії через підозри непотизмі, що може зашкодити репутації інституцій ЄС.

У Європарламенті проголосували проти призначення Маркуса Піпера спецпосланцем Єврокомісії, як того хотіла голова Єврокомісія Урсула фон дер Ляєн. Про це пише Euronews, передає УНН.

Деталі 

Зазначається, що Євродепутати закликали скасувати призначення німця Маркуса Піпера на посаду спецпредставника Брюсселя на малих та середніх підприємствах. Відвідне рішення підтримало 382 депутати ще 144  проголосували "проти".

Зазначається, що один з депутатів заявив, що Піпер отримав прибуткову посаду на чотири роки завдяки своєму членству в Християнсько-демократичному союзі Німеччини, членом якого є Фон дер Ляйєн.

Цей епізод сумний і ганебний. Я не знаю, як ми зможемо пояснити це виборцям

- сказав член Європарламенту Даніель Фройнд.

Європарламент оштрафував латвійську євродепутатку, яку викрили у шпигунстві на користь рф 11.04.24, 10:38 • [views_0]

Доповнення

У виданні відзначили, що Піперу віддали перевагу перед іншими кандидатами, навіть попри те, що в процесі відбору він, як повідомляється, набрав менше балів, ніж вони.

Єврокомісія спробувала виправдати його призначення, стверджуючи, що воно було зроблено так само як і будь-яке інше подібне призначення.

Підозри в непотизмі та національній поруці можуть вдарити по репутації однієї з головних установ Євросоюзу.

Нагадаємо

У Європарламенті пролунали заклики провести розслідування щодо депутатів і кандидатів на майбутніх європейських виборах, щоб переконатися, що жоден із них не фінансується росією.