yes-zapuskaye-proyekt-pidtrimki-ukrayini-u-sferi-didzhital-ta-vidilyaye-17-4-mln-yevro

ЄС запускає проєкт підтримки України у сфері діджитал та виділяє 17,4 млн євро

 • 549200 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Європейський Союз виділяє 17,4 мільйона євро на цифровізацію та запускає проєкт "Цифрова трансформація для України" (DT4UA), інформує УНН з посиланням на сайт Кабінету Міністрів України.

Цитата

"Команда Мінцифри будує найзручнішу цифрову державу у світі з точки зору отримання послуг. Одна з головних цілей — цифровізувати 100% державних послуг... Паралельно із запуском онлайн-послуг працюємо над покращенням обміну даними між реєстрами та взаємним визнанням української цифрової ідентичності. Дякую ЄС за підтримку у цих напрямах. Разом ми зможемо пришвидшити цифрову трансформацію України", - заявив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Деталі

Зазначається, що ЄС визначив 4 напрями, на які спрямоване фінансування: розвиток цифрових послуг та застосунку Дія; вдосконалення обміну даними між реєстрами та держустановами; розвиток інфраструктури електронної ідентифікації відповідно до регламенту eIDAS; розвиток системи електронного управління, що дозволить прозоро розглядати кримінальні справи.

Команда Мінцифри впроваджуватиме проєкт разом з європейськими партнерами з Естонської академії електронного управління. Повідомляється, що Академія вже 12 років співпрацює з українським держсектором, серед спільних проєктів – EGOV4UKRAINE, EU4DigitalUA та "Підтримка ЄС у зміцненні кібербезпеки України". Наразі естонці впроваджують в Україні чотири проєкти із загальним бюджетом 41 мільйон євро.

"Наша команда рада продовжувати спільні зусилля з Європейським Союзом та Міністерством цифрової трансформації України, щоб зробити Україну одним з найбільш цифрових суспільств у світі. Завдяки новому проєкту ми сподіваємось зробити взаємодію українців з державою швидшою, комфортнішою і прозорішою", – повідомив виконавчий директор Академії електронного управління Ханнес Асток.

Нагадаємо

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що українці поширили документи через додаток "Дія" понад 10 мільйонів разів.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    "Чіткий сигнал на болота" - Кулеба про візит Байдена до Києва

     • 468724 переглядiв

    Зеленський з Байденом проговорили питання далекобійної зброї

     • 419119 переглядiв

    Мінфін США перевіряє банк Raiffeisen на зв'язки з росією - Reuters

     • 615585 переглядiв