yes-vzimku-khoche-navchati-do-15-tisyach-ukrayintsiv-u-krayinakh-chlenakh-alyansu

ЄС взимку хоче навчати до 15 тисяч українців у країнах-членах альянсу

 • 195531 переглядiв

КИЇВ. 9 жовтня. УНН. Євросоюз хоче навчати до 15 тис. українських військових у країнах ЄС наступної зими. Два оперативні штаби мають бути в Німеччині та Польщі, повідомляє Welt am Sonntag з посиланням на високопоставлених дипломатів ЄС і відповідні рішення, передає УНН.

Деталі

Згідно з повідомленням, в рамках Комітету з питань політики та безпеки (PSC) відповідальні посли ЄС ухвалили рішення, згідно з яким відповідні модулі та структури будуть швидко створені.

Як пише видання з посиланням на дипломатичні кола, у Польщі має бути створено багатонаціональне командування з підготовки оперативного рівня.

Українських військових планується залучити до захисту від хімічної, біологічної та ядерної зброї, в медичних послугах і в боротьбі з кібератаками. Це також включатиме навчання з військової логістики, ремонту зброї, міської війни та протиповітряної оборони та питань артилерії.

У другому навчальному командуванні Німеччина запропонує спеціальні навчальні підрозділи більшого масштабу, наприклад, розмінування або тактичну підготовку.

Нагадаємо

На території Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії розпочато підготовку молодших командирів Збройних сил України.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У Греції зафіксували землетрус магнітудою 5,1

     • 220997 переглядiв

    "Укрзалізниця" призначила евакуаційний потяг на 9 жовтня

     • 156481 переглядiв