ukenru
yes-uzhe-pratsyuye-nad-somim-paketom-sanktsiy-proti-rf

ЄС уже працює над сьомим пакетом санкцій проти рф

 • 1781668 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. Європейський Союз уже почав роботу над сьомим пакетом санкцій проти рф за її вторгнення в Україну, повідомив заступник міністра закордонних справ Польщі Павел Яблонський в інтерв'ю PAP, пише УНН.

Цитата

На запитання, чи вже розпочато роботу над наступним пакетом санкцій, Яблонський відповів: "Звичайно".

"Санкції повинні бути ще жорсткішими - у контексті того газу, який росія ще може продати, у контексті відключення всіх російських банків від системи SWIFT. Я говорю в основному про Газпромбанк. Також необхідно ембарго на технології, які росія ще може постачати та використовувати у своїй промисловості", пояснив він.

Деталі

Заступник голови МЗС Польщі додав, що, крім формальних санкцій, необхідно конфіскувати, а не просто заморозити російські активи в Європі. "Роботи з цього питання вже ведуться", - додав Яблонський.

Доповнення

Європейський Союз 3 червня офіційно опублікував шостий пакет санкцій проти рф з частковим нафтовим ембарго. Не вдалося домовитися про цілковите ембарго на російську нафту. Каменем спотикання стала позиція Угорщини.

Що стосується індивідуальних санкцій, то їх затосовано стосовно додаткових 65 фізичних та 18 юридичних осіб, куди входять діти речника глави кремля Дмитра Пєскова, Єлизавета та Микола, а також Аліна Кабаєва, яка, як вказано, "тісно пов'язана з президентом володимиром путіним", Тетяна Навка, дружина Пєскова, власник ВАТ "Незалежна нафтогазова компанія" Едуард Худайнатов. При цьому, глави рпц кіріла у переліку немає. Як повідомляли ЗМІ, його виключили зі списку на догоду Будапешту.

Українські Національні Новини

Політика