ukenru
yes-u-berezni-viklyuchit-zi-sanktsiynogo-spisku-azarova-ta-stavitskogo-zmi

ЄС у березні виключить зі санкційного списку Азарова та Ставицького - ЗМІ

 • 18764 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Посли Європейського Союзу продовжать санкції щодо фізичних і юридичних осіб РФ у зв'язку з незаконною анексією Криму та дестабілізацією ситуації в Україні, водночас колишнього прем'єр-міністра України Миколу Азарова та ексміністра енергетики Едуарда Ставицького виключать зі списку осіб, активи яких заморожені через відповідальність за привласнення українських державних коштів. Про це повідомив в Twitter брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк, передає УНН.

"4 березня посли ЄС продовжать термін дії санкцій щодо 175 росіян, сепаратистів і 44 суб'єктів на 6 місяців. У той же день вони продовжать заморожування активів Януковича і 8 його соратників на 12 місяців, його сина - на 6 місяців і виключать Азарова і Ставицького зі списку", - написав Йозвяк.

Нагадаємо, раніше журналіст повідомив, що сина Януковича також можуть вивести з-під санкцій ЄС. Тоді він зазначив, що чув, що "Київ повинен робити більше". 

ЄС вводить різні види обмежувальних заходів щодо Росії з березня 2014 року у відповідь на незаконну анексію Криму і навмисну дестабілізацію України. Окрім персональних санкцій діють ще економічні санкції, націлені на певні сектори економіки РФ. Також діють введені ЄС обмеження на економічні відносини з анексованим РФ Кримом та Севастополем.

Окрім того, у березні 2014 року Рада ЄС вирішила заморозити активи осіб, відповідальних за привласнення українських державних коштів.

on 4 March EU ambs will prolong sanctions on 175 Russians & separatists + 44 entities by 6 months. the same day they'll also prolong asset freezes on #Yanukovych & 8 associates by 12 months, his son by 6 months & remove Azarov & Stavytskyi from the list. #Russia #Ukraine #Crimea

— Rikard Jozwiak (@RikardJozwiak) February 21, 2020

Українські Національні Новини

Політика